Na adresu redakcije portala Megamedia stiglo je nepotpisano, anonimno pismo iz općine Jasenice

Reagirali su na članak: “Zahuktali se radovi na dječjem vrtiću u Jasenicama, ali i na kući sina načelnika Baričevića“. Anonimno i nepotpisano reagiranje objavljujemo u cijelosti:

“Povod objave vijesti od 20. srpnja 2020. godine objavljen na portalu Mega Media pod naslovom „Zahuktali se radovi na dječjem vrtiću u Jasenicama, ali i na kući sina načelnika Baričevića“ donosimo reagiranje vodstva Općine Jasenice:

Općina Jasenice je krenula u projekt Izgradnje dječjeg vrtića financiranog iz mjere 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, te dana 17. siječnja 2020. godine potpisali Ugovor o javnoj nabavi radova s izvođačem radova. Vrijednost Izgradnje Dječjeg vrtića „Ljubičica“ Jasenice iznosi 10.902.508,14 kuna, a s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju smo potpisali Ugovor o sufinanciranju s procijenjenim iznosom potpore od 7.219.840,00 kuna. Sve situacije koje su nam ispostavljene točnije 4 (četiri) situacije u vrijednosti 1.291.250,41 + projektnu dokumentaciju plaćamo iz vlastitih proračunskih sredstava koja više nisu dostatna da bi platili sve troškove baš iz razloga jer Općina Jasenice do danas nije dobila Odluku o dodjeli sredstava kako bi mogla potraživati predujam ili plaćanje po situacijama, a sve u skladu sa Ugovorom o financiranju.

Slijedom svega navedenog smatramo da je tendenciozno groznim neprihvatljivim objavama povezivanje Izgradnje dječjeg vrtića s kućom sina Općinskog načelnika Martina Baričevića jer Dječji vrtić je investicija koja se gradi da bi omogućili kvalitetnu budućnost roditeljima i djeci s područja Općine Jasenice i povezivanje te dvije stvari je opet naglašavamo neprihvatljivo. Uslijed pandemije COVID – 19 virusa kad su mnoge investicije stale Dječji vrtić u Jasenicama bez financijske pomoći koja je trebala biti pružena davno prije se i dalje gradi zahvaljujući marljivim i sposobnim ljudima kojima su mještani i razvoj Općine Jasenice na prvom mjestu i ovakvi članci koji povezuju dvije nespojive stvari definitivno nemaju smisla.

OPĆINA JASENICE

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime