Danas je na Općinskom sudu u Splitu održana rasprava u kaznenom predmetu K-572/16, a u kojem Općinsko državno odvjetništvo goni Željka Vlahu i njegovu suprugu zbog 41 tisuće kuna koje su na račun putnih troškova teretili Glazbenu školu Makarska.

Prema našim informacijama, presuda nije donešena, a suđenje se uskoro nastavlja. Time je proročanstvo tajnika Glazbene škole Makarska Anđelka Andrijaševića palo u vodu, pa samim time i prilika da se u slobodno vrijeme bavi proricanjem budućnosti naivnim sugrađanima.
Podsjećamo, Andrijašević je za jedan lokalni list izjavio sljedeće: „Školski odbor je Vlahu izabrao za v.d. ravnatelja i tu ja ne bih ništa komentirao. Vlaho ne može biti suspendiran ako se protiv njega vodi kazneni postupak jer ravnatelj može biti jedino razriješen, a da je kojim slučajem profesor, odmah bi bio suspendiran. S obzirom na to da još nije donesena pravomoćna presuda, a druga rasprava će se održati za mjesec dana i prema informacijama kojima raspolažem Vlaho će biti oslobođen krivnje, a takvo mišljenje ima i Školski odbor“.
Doznajemo i to da je sudac Dinko Mešin koji sudi u ovom predmetu informiran o Andrijaševićevoj izjavi te da je ista kod njega izazvala podsmjeh.
Doista nije jasno što to Andrijašević zna, a i neki članovi Školskog odbora, a da ne znaju sudac Mešin, državni odvjetnici, pa i sami dragi Bog…

1 KOMENTAR

 1. Gradonačelniće grada Makarske, Tonči Bilić, čestitam vam dan Grada- 24.10. Posebno ste zaslužni što je naš grad na listi nereda, neradnika i kršitelja zakona. Sram vas bilo kad niste u stanju 11 mjeseci riješiti bezakonje.

 2. ako netko ispunjava uvjete, uredu, može zasnovati radni odnos;
  i obrnuto;
  pitanje: Da li je ravnatelj u radnom odnosu s poslodavcem (ustanovom )? S kim zaključuje ugovor nakon što biva izabran? Da li ravnatelj ima status zaposlenika?
  Gradonačelnik koristi Dan grada u svrhu predizborne kampanje, promovira SEBE, a kao čelnik Osnivača, Grada, tolerira kršenje zakona od strane tijela Glazbene škole!!
  Dakle, ovdje zaista nije riječ o Vlahi, Kajanu, Tajniku, ….. Ovdje se jednostavno traži od Nadležnih, Grada, Ureda državne uprave da provedu Zakon, čl. 106. st. 5., kao i ostale odredbe ovog Zakona;
  Ponavljamo, Glazbena škola trenutno nema ravnatelja, niti v.d. ravnatelja; odluka Vijeća, Odbora ili kako već se zove je NEZAKONITA!!
  Riječ je o tome da se protiv x osobe (eto, nećemo imena ) vodi kazneni postupak,te da on, g. X , ne može, ne smije raditi posao koji je do sada radio, do okončanja ovog K-572/16; a još manje može biti v.d. ravnatelja; g. X-u je prestao mandat, a zbog navedenog nije smio biti izabran na mjesto v.d.; ako mu je prestao mandat, onda mu je prestao radni odnos; a kako onda može zasnovati radni odnos, ako se protiv njega vodi kazneni postupak; u Zakonu piše da baš to ne može; vidi. st. 3. čl. 106. Zakona
  Pa što mislite, da li onda g. X može obnašati dužnost v.d.
  Glazbena škola je u banani, jer ne smije, ne može zaposliti g.X-a.

  Kako to da Osnivač u provedbi nadzora nije uočio nezakonite isplate putnih troškova; bilo bi bolje da je dobro obavio nadzor, Osnivač, Grad, našto ga Zakon obvezuje, pa se možda ne bi vodio ovaj K-572/2016. protiv g. i gđe. X

 3. Zar se na citiranom zakonu ima nešto komentirati?! Možda nakon započete kampanje, koju započimlje Tonči Bilić, v.d. gradonačelnik, a oko sebe ima nekoliko v.d. XY.Ogi Draško i dr.
  Vrijeme je da započnu raditi odgovorne institucije, te sve odvedu gdje im je mjesto, Ako je istina, a vjerujem da je djecu na nekoliko dana na odmor, a Glazbenu školu zatvoriti, to imenovanja novog osoblja.upravo stižu informacije odgovorne institucije i započele sa radom, znači stižu ekipe ST i Zg službenih vozila.

 4. Za neinformirane, za one koji su dužni informirati se, a to propuštaju svjesno, namjerno, koji lako mogu zatražiti podatak od nadležnog Suda i dužni su ga zatražiti, dakle za njih, evo informacija:
  u predmetu K-572/2016 Republika Hrvatska protiv g. i gđe. X, okrivljenici, u vrijeme podizanja optužnice, zaposlenici Glazbene škole Makarska; 24.10. – jučer održana rasprava pred sudom;
  sljedeća zakazana za dan 13.12.2016. (Sv Luce prosvitli ih) 09:00 Soba 60/II;
  Protivno Izjavi Tajnika Škole Andrijaševića, jučer nije okončan ovaj postupak. Kako to ?!
  Podjetimo, Andrijašević je za novine izjavio:
  “S obzirom na to da još nije donesena prevomoćna presuda, a druga rasprava će se održati za mjesec dana i prema informacijama kojima raspolažem Vlaho će biti oslobođen krivnje, a takvo mišljenje ima i Školski odbor.”

  PAZI, S JEDNE STRANE TAJNIK ŠKOLE RASPOLAŽE INFORMACIJAMA DA ĆE VLAHO BITI OSLOBOĐEN, (ZNA ZA KAZNENI POSTUPAK I KOJU KAKVU ĆE PRESUDU SUDAC DONIJETI ), A S DRUGE STRANE VIJEĆE/ODBOR NE ZNA DA SE VODI POSTUPAK.
  Zašto je ovaj narod očajnički želio demokraciju, transparentnost, “sve po zakonu “… mogli smo ostati u nedemokratskom, totalitarnom, jednopartijskom, mrskom režimu, u mraku !!

 5. ŠTA JE NAROD HTIO TO JE I DOBIO- SVAKA DRŽAVA IMA SVOJU MAFIJU s tim što HRVATSKA MAFIJJA IMA SVOU DRŽAVU. Šačica jadnika – koji ne drže ruku na srcu kad se svira HIMNA, su obilježeni od mafije, koja pod svojima nogam drži MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIUH POSLOVA -MUP I MINISTARSTVO PRAVOSUĐA U ČIJEM JE SKLOPU DORH?!. OVA TRAKAVICA GLAZBENE ŠKOLE SE VODI GODINAMA, PITAM SE KAKO JE GRAD MAKARAKSA DOZVOLIO VLAHI DA ODKUPI STAN, KOJI JE GRAD DODIJELIO SAMOHRANOM RODITELJU.UDOVAC SA TROJE DJECE, A VLAHO RATNI DEZERTER , 1992 DIPLOMIRAO U tITOGRADU?! GRADONAĆELNIKU BILIĆU JE ZAPOČELA PREDIZBORNA KAMPANJA, BOLI NJEGA BRIGA ZA NEZAPOSLENE GRAĐANE.

 6. Pitajjte ga vi, jer njegova desna ruka Lara , Lola i Marina se ne oglašavaju.
  Kad su odlučili bez ikakvih osnova našli su Židički dlaku u jajetu.
  Ova nova Ravnatelica da je pročešljjati, našli bi joj cilu kvočku punu perušina. Zašto nepostojeći ravnatelj Glazbene škole prima plaću, a ne smije biti u radnom odnosu, kao i njjegova žena Hana koja podlijježe suspenziji sa 2/3 plaće do okončanja kaznenog postupka ( do pravomoćnosti). Ne bi Tonči Bilić& kompanjini šutili da ih Vlaho nema u šaci. Nisu se pokazali bolje ni svi oni koji su od 2003.g. bili na vlasti.

 7. Točno. Eeeee da smo mi građani u pravome smislu riječi, tresli bi se glavari gradski, vijećnici, političari, službenici…A ovako, izmijenit će se 1000 ravnatelja u školi

 8. I što sad radi Glazbena škola Makarska vezano za ovaj slučaj?
  Radi li se išta, jer Škola nema ravnatelja niti v.d. ?!
  Kako to?
  Pa tako što je ravnatelju istekao mandat (još neznamo kad točno ), a kako za bivšeg ravnatelja nije bilo osigurano neko drugo radno mjesto za slučaj da bi prestao biti ravnatelj, to je bivši ravnatelj trenutno bez posla, odnosno nezakonito je zaposlen kao v.d. ravnatelj.
  Kako je to nezakonito zaposlen?
  Pa tako što osoba protiv koje se vodi kazneni postupak, ne može zasnovati radni odnos – čl. 106. st. 3. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi.
  A zašto za bivšeg ravnatelja nije bila osigurana odstupnica, drugo radno mjesto? Pa zato jer je bio uvjeren da će kao ravnatelj dočekati penziju.
  Ta je pametna ideja pala na pamet Tijelu Škole, vijeću ili odboru, šta ja znam kome već, sve jedno. Lipo moje makarsko more

 9. ZAR MISLITE DA ĆE OVAJ PUT ŽELJKO VLAHO UTEĆ IZ MIŠOLOVKE?
  VARATE SE NA SVE SE ON PRIPREMIO, ALI NESPRETNO, LAKO MU JE BILO UVJERITI TAJJNIKA U SVOJE LAŽI, A TAJNIK ŠKOLSKO VIJEĆE; ALEKSA JE TU DA ŠTITI SINA, MOŽEŠ MISLIT IVKE BIKONJINE SIN SDP.
  TANJA ZNA DA BI SE MORALA VRATITI U B.V., AKO JOJ PAPE NE BI KOME STUKA DENTJERU, TU JE BOŽO, POTRAN IZ BV I dr, INTERESANTNO JE DA JE TU PROF.VEDRAN BUBLE, KOJI ZA INSTRUKCIJE NE PLAĆA DRŽAVI POREZ, A NJEGOVOJ SE DAMI OĆE PUNO ŠOLDI ZA OBLEKE. BUBLE NIJE TI ČAČA BIO PRODANA DUŠA KA TI. SVI ĆETE VI DOLIJAT SKUPA SA ONIM GADOVIMA IZ GRADSKE ZGRADE.

 10. Grad neće reagirat sve dok se u Gadu ne otvori radno mjesto “Modnog mačka” Lola i Dužijanić žele uhljebiti Vlahu ….i prema informacijama kojima raspolažem Vlaho će biti zaposlen. Dogradonačelnici proučavajući Vlahinu biografiju došli su do kolumne P.Lucića koja ih je fascinirala i od tada vrše pritisak na savjetnike da u gradu zaposle Vlahu.Pitanje je do koliko će još štoperica raditi nakon ovakve procurene informacije

  FASHION GURU U GLAZBENOJ ŠKOLI MAKARSKA
  Autor: Predrag Lucić
  Objavljeno: 24. siječanj 2011. u 12:45

  Željko Vlaho se pročuo i po gradu i po novinama zahvaljujući Kodeksu ponašanja i odijevanja što ga je propisao učenicima, a kojim se zabranjuju svakovrsni oblici upadljivosti

  Ako na ovom dijelu Mediterana još nisu izumrli oni bolji običaji da se na nametanje smrtne ozbiljnosti odgovara živom zajebancijom, tada Željku Vlahi, ravnatelju Glazbene škole u Makarskoj, ljudi na ulici vjerojatno već dobacuju: »Alo, Modni Mačak!«, »Di si, Fashion Guru?!« i tome slično.

  Vlaho se pročuo i po gradu i po novinama zahvaljujući Kodeksu ponašanja i odijevanja što ga je propisao učenicima, a kojim se zabranjuju svakovrsni oblici upadljivosti. Po tom je kodeksu upadljiv svaki polaznik/ca Glazbene škole ako mu/joj je glava pokrivena kapom ili maramom, ako je obrasla dugom i rapuštenom kosom, kosom nedugom ali obojenom, ili kosom nikakvom; dakle, ako je glava obrijana. Ravnateljeva nabrijanost na upadljive glave kulminirala je kad je jedna mlada nastavnica na posao došla napola obrijane glave i s piercingom, a potom mu se na vratima ureda pojavio i jedan učenik s glavom obrijanom na obje strane, te s krijestom žarko ljubičaste boje.

  Od tog je kolorističkog šoka Željku Vlahi, kako sam kaže, »puknuo film«, za pretpostaviti je – crno-bijeli. Uhvatio se ravnatelj tada za svoju neupadljivu glavu i iz nje istresao sebi dopadljivu misao: »Ako postoje pravila odijevanja za urede, sud i crkvu, isto tako se treba znati i što je za školu.« Pribavio je potom kodeks odijevanja u jednoj engleskoj školi, referentnoj po tome što u njoj predaje njegova sestra i pohađaju je njegovi nećaci, preveo ga i neke dijelove karakteristične za Englesku zamijenio »dalmatinskim karakteristikama«, te u Makarskoj zaveo pravila koja osim glavate upadljivosti zabranjuju i onu odjevnu: kratke suknje i kratke hlače, svakojake traperice, visoke i niske tenisice, majice što otkrivaju pupak i ramena ili pružaju uvid u poprsje, odjeću usku i prozirnu, odjeću koja bilo čime izneređuje građansko-uredne misli ravnateljske. Zabranjuje taj kodeks i piercing i nakit, i duge nokte i lak na noktima, i jaku šminku i sve što može omesti – pazite sad ovo – svirku.

  Da, svirku. Osim pravila uredskih, sudskih i crkvenih, ravnatelj Glazbene škole se, eto, dosjetio i nekih detalja glazbeno-praktičnih: da dugi nokti smetaju učenicima klavira, kao što ne smetaju učenicima gitare, da nakit i piercing na jeziku i usnama smetaju učenicima trube… Pa su te smetnje došle kao zgodna izlika za zabranjivanje svega što ne smeta sviračima nijednog instrumenta, ali smeta ravnatelju kojega su, kaže, roditelji i nastavnici potpuno drukčije odgajali.

  No, dogodilo mu se da tako ispravno odgojen, umjesto u za njega idealnom uredskom, sudskom ili crkvenom okruženju, završi u nešto živopisnijoj sredini, među djecom koja se ne daju uniformirati i koja bi se – da im je do crkvenih regula – upisala u sjemenište, a ne u glazbenu školu. I sad se taj modni kreator neupadljivih glava zlopati među razbarušenim klincima, umjesto da svoje talente razvija u okruženju uredskih registratora i fascikla, gdje ne sviraju živi ljudi nego radio-aparati. Radio narodni, Radio zabavni, Radio Marija, svi po kodeksu.

 11. Mislili su i SS-ovi da će pokoriti Sarajevo, kao o Željko Vlaho Makarsku. Istina je da mu je godinama odilo za rukom, ali srićom da mi imamo našega Waltera, koji nas ne da ovim štakorima.

 12. Ovi ti narod zna na juriš samo u ratu, ka` vojnici. U doba mira, kad tribaju jurišat ka` građani, nigdi ih nema, ne znaju bit građani.
  Njima upravljaju materijalni interesi i mali lokalni političarčići.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime