Od 20.10. do 27.10, u Sarajevu je održano Svjetsko seniorsko kickboxing prvenstvo u light contact, low-kick i K1 disciplinama

Na natjecanju je nastupilo 800 natjecatelja iz 38 država. U sklopu Hrvatske reprezentacije nastupili su i članovi kickboxing kluba Mawashi: Anđela Stanić i Jure Drlje. Oboje su nastupili u disciplini light contact, Anđela u kategoriji do 65kg, a Jure u kategoriji do 94kg.

Anđela je ždrijebom izbjegla prvo kolo, te joj je prva protivnica u četvrtfinalu bila predstavnica iz Brazila, Kaul Talita. U prve dvije runde Anđela je bila tehnički bolja, osovojila dovoljno bodova, te je u trećoj rundi saćuvala prednost i tako odnjela pobjedu. Sljedeća borba je bila protiv ruskinje Kseniie Miroshnichenko, inače prošlogodišnje Europske prvakinje. Iako je dobro ušla u borbu, Anđela nije mogla puno protiv fizički jače ruskinje. Nažalost, gubi te tako osvaja brončanu medalju, dok je ruskinja na kraju odnjela titulu Svjetske prvakinje.

Jurin prvi protivnik je bio rus Nikita Mikhailov. Odmah na početku meča, Jure je zadobio udarac u nos, te su lječnici privremeno uspjeli zaustaviti krv. Međutim u drugoj rundi je potrošeno vrijeme koje borac ima za saniranje ozljede, a još uvijek doktori nisu uspjeli zaustaviti krv, pa je sudac bio primoran prekinuti meč i proglasiti rusa pobjednikom. Velika šteta jer je meč između rusa i Jure bio jako gust i nijanse bi određivale pobjenika. Naravno, rus je kasnije sve mečeve lako dobio i osvojio titulu prvaka.

Borce je na ovom natjecanju predvodio trener Pero Gazilj. Također, drugi dio Svjetskog prvenstva (preostale tri discipline: pointfighting, kick-light i full contact) se održava za mjesec dana u Antalyji, Turska, gdje će u pointfightingu u sklopu reprezentacije nastupiti Jure, Anđela i Kristina Ravlić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime