Ante Pranić, mladi Mostov gradonačelnik Vrgorca, na svom je Facebooku objavio status u kojem kaže da su od viška prostora i novca, a koji su dobili otpuštanjem viška administracije, proširili dječji vrtić

“Kada su nam građani dali povjerenje dočekao nas je kaos u dječjem vrtiću. Nismo imali pedagoga ili stručne osobe ali smo imali višak administracije. Uveli smo red. Sada nemamo administraciju zbog racionalizacije ali imamo stručno osoblje za djecu”, napisao je Pranić, a prenosi Index.

Dalje je objasnio neke detalje.

“Prozivani smo godinu dana da samo protuzakonito otpustili višak djelatnika iz administracije koji su inače zaposleni protivno Pedagoškom standardu. Danas je došla sudska presuda za jedno administrativno radno mjesto koje smo ukinuli. Sud kaže da smo sve proveli po zakonu. Nakon racionalizacije administrativnih mjesta, razbili smo i spojili sve urede administracije i napravili dodatnu prostoriju za još jednu grupu djece”, napisao je Pranić.

Pranić je i prije nekoliko mjeseci dosta bio u medijima i to zbog svađe s jednim zaposlenikom kojeg je također otpustio. Zaposlenik gradske uprave tužio je Grad, no izgubio je. Otkaz je, kazao je sud, bio legalan.

“Danas smo dobili još jedan ishod tužbe u našu korist u kojoj nas je tužio bivši zaposlenik radi otkazivanja ugovora o radu. Jednostavno, zaposlenik u jednoj gradskoj ustanovi je više bio na kavama nego na radnom mjestu. To nismo tolerirali i na sudu smo dokazali zakonitost otkazivanja ugovora o radu”, napisao je tada gradonačelnik Vrgorca na Fejsu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime