Neznanstvenim jezikom rečeno: libo me za racku, što će tko reći, i, da li će me netko nazvati „proustaškim“ ili „profašističkim“ likom, koji se usudio kazivati slijedeće: ne možete se takmičiti, vi ste živi, vi malinarski „antifašisti“, a žrtve su sjećanja, žrtve su uspomene, misa nije politički neprijatelj… Medijski marš bez predaha, nije vam nikakva-umjetnička, niti, braniteljska „antifašistička“ izvedba, nego, više liči na koljački pohod i bacanje nevinih u jame…

Piše: Hrvatin Tomašević

Na Trebeviću, podno šume
Divizije umjetničke izvedbene čuče
Oj…ĐulBegovo cvijeće
Čuvajte nam stabljike maline

Dozvolite, da se razumijemo, dakako da ne smatram, kako je dosadašnja povijesna građa ponudila netočnu sliku stanja upravnih i vojnih tijela u NDH. Naime, aktualne nacionalne-vjerske i političke podjele unutar, poglavito hrvatskog naroda, a onda i Bošnjaka i Srba, kao i posljedice građanskog rata, koji se vodio između navedenih, otežava objektivno sagledavanje društvenog-vojnog i političkog ustroja i uređenja poretka u NDH. Kad bi se skidao sloj po sloj, bilo bi toga poput ljuski luka i ustvrdilo bi se koliko je to kompleksno i višeznačajno, za sva tri naroda unutar BiH!

Za posljedicu, stoga danas imamo, pojavu poplave novog vala „antifašizma“, koji se koristi,u ovom slučaju, za optuživanje Hrvata, koji su uzgred budi rečeno, kao suvereni narod-konstituirali i zavnojevsku i daytonsku BiH! Namjerno izostavljajući povijesnu činjenicu, da su Bošnjaci isto tako prigrlili NDH i bili sastavni dio upravnih i vojnih institucija Nezavisne Države Hrvatske! Ispravite me krugovalni 99 i ponudite mi razloge za takvo fašističko ponašanja vaših sunarodnjaka? Bošnjački, Šeher mediji, povodom mise za žrtve Križnog Puta, široko su uspostavili „antifašističku“ frontu, s namjerom da ona bude jedinstveni-svojevrsni kriterij za istinu. To mi liči na konačno rješenje za hrvatsko nacionalno pitanje: uvezli smo respiratore koji nisu za zdrastvenu upotrebu, priključimo ih, latine, na malinarske „antifašističke“ respiratore, okrečimo sarajevske fasade parolama o pobjedi nad neprijateljem…Proglasimo ih, već pogubljene bez suda i Boga, ustašama! Jezik kojim su se malinarski „antifašisti“ obrušili, služi im, da kontaminiraju  opravdane nacionalno-političke zahtjeve Hrvatskog naroda za institucijalnom jednakopravnošću. Namjerno, u javnim istupima, malinarski „antifašisti“ dodaju termin „ustaški“ uz te opravdane zahtjeve hrvatskog naroda, želeći staviti  ideološki naglasak…Alaha i HercegBosne mi…Neće proći!!!

Nije Gacko generala Hamovića…Već je Gacko Bega Tanovića…pjevalo se i ’92…

Očigledan, već viđen, primjer ideološkog dodavanja, poznat iz povijesti je i naziv „Hanđar“ divizija, koja se je zvala-postrojba Slobodna Hrvatska, bila je popunjena Bošnjacima, no, srpskoj ideologiji je odgovaralo, da kod naroda termin „hanđar“-nož za obredno klanje, izazove strah ali i da se ublaži krivnja za četničke trojke, koje su uzgred budi rečeno, poklale više nego što je Mladić uspio topovima pobiti naroda u Srebrenici! Kako bih vam dokazao da nisam zločest, ponudit ću vam još jedan primjer dodavanja, ali sad kod Srba, gdje se je dogodio fantastičan obrat: takozvani Ozrenski odred je u stvari četnička postrojba, koja je imala dogovor s njemačkom vojnom silom, koji je bio zapečaćen potpisanim dokumentom o zajedničkom dejstvu protiv Titovih partizana!

Republika Srpska nije zločinačka tvorevina!

Nesporno je kako su počinjeni ratni i zločini protiv čovječnosti, utvrđeno je i tko su izvršioci i nalogodavci i bili su presuđeni po kratkom postupku ili na sudskim procesima! Kako ustaški tako i četnički zločinci! No, nigdje u demokratskom svijetu, pa tako ni u BiH, politička ideja ne smije, niti može biti proglašena ratnozločinačkom! Poznato je kako je u Srebrenici dokazan genocid, no, Republika Srpska, koja je izrasla iz političke ideje srpskog naroda nije zločinačka tvorevina!

Tko su ti malinarski „antifašisti“ koji bi htjeli da spriječe misu za nevine žrtve Križnog Puta? Đume za presuđene ratne zločince, poput generala Rasima Delića mogu…A misa neće proći…Ne zajebajite malinari „antifašiste“!!! Da vas podsjetim na fašističke parole „antifašiste“ Safeta Oručevića, koji je sav ufastan ustaštvom preko familije Vejzagića, kad je zahtijevao od Mostaraca da se: „bacite kamenje po zapadnom Mostaru, udrite po „ustašama“ ili efendije Smajkića, koji je za jednog Bajrama, zahtijevao od Mostaraca, da svojim komšijama „ustašama“: „udrite bedem po Neretvi“, ko da mu su mu obale babovina…Nimalo mi se ne sviđa kako malinarski „antifašisti“ kotrljaju jezikom kvalificirajući hrvatski narod!

Misa za nevine žrtve Križnog puta u Sarajevu

Neznastvenim jezikom rečeno, sveukupnost analize poretka u endehaziji, proizišla je iz gledišta-da pobjednici pišu povijest! Što nužno ne znači da su se držali, ko’ pijan plota, za činjenice, jer neki od dokumenata iz tog doba, ukazuju na razna viđenja jednog te istog događaja a i velike su razlike u pridodanim brojkama, što onih koji su direktno sudjelovali , što onih koji su izgubili živote u tim ratnim djelovanjima, koji su pohranjeni u arhivskim fondovima!  Čvrsto držim, kako su neki od pobjednika, imali romansirane izvedbe ratnih djelovanja, kao na primjer: u Beogradu nije ubijen od strane komunističkih ilegalaci niti jedan njemački vojnik, a Tihi i Prle su izrešetali bar diviziju Princ Eugen ili podatak da se partizanske snage nisu nikada suprostavile njemačkoj vojsci u otvorenoj borbi…Gerila brale, gerila…Che je mala beba za Šiptara…Pitate tko je Šiptar? To je srpskim „antifašistima“ bio posprdni naziv za maršala Tita! Ne sporim, da je već tijekom drugog Svjetskog rata, od strane savezničke antifašističke alijanse i komunističke partije Jugoslavije, ustaški pokret označen kao narodni neprijatelj i kolaboracionist Hitlerove Njemačke. Namjerno se izostavlja pravi razlog njegova nastanka, kao pokreta koji je za cilj imao, odvajanje Hrvatske od Jugoslavenske tvorevine. Što taj pokret ostavlja na Balkanu, prije nego da pripada Hitlerovoj ideji naciosocijalizma! Danas, ako se uopće može govoriti, da postoji „proustaški“ ili „profašistički“ pokret, može se okarakterizirati, jedino i samo kao neprihvatljivi-periferni dio ultradesničarskog Europskog pokreta, koji je prisutan u svim državama na Balkanu, pa i šire, kao odgovor na izbjeglički val i zahvaljujuć vanjskim utjecajem djeluje u svojoj zajednici. I za kraj, mogu se pohvaliti da sam pozvan na misu, za nevine žrtve Križnog Puta, koja će se održati u katedrali Srca Isusova na dan 16.05.2020god u Sarajevu!!!       

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime