U posljednjih dvije godine, u općini Sv. Filip i Jakov više smo puta zaustavili gradnju bez građevinske dozvole i prijave gradilišta na pomorskom dobru. Po okončanju drugostupanjskog postupka, nedavno je nakon naše prijave uklonjena i nelegalno postavljena nadstrešnica u parku, zaštićenom kulturnom dobru, piše Vedrana Mišković, županijska vijećnica SDP-a

Sve to, čini se, nije ni najmanje obeshrabrilo lokalnu vlast u Sv. Filipu i Jakovu jer su ponovo nasrnuli na javnu površinu. Ovaj put radi se o javnoj prometnoj površini, na koju, vjerovali ili ne, namjeravaju smjestiti terasu ugostiteljskog objekta!

Budući da se, slovom ZK uloška radi o javnom dobru u općoj uporabi koje je dano na upravljanje  Županijskoj upravi za ceste Zadarske Županije, 26.04.2024. zatražili smo od njih informaciju jesu li Općini Sv. Filip i Jakov za ove radove dali suglasnost. U odgovoru od 03.5.2024. koji prilažemo, potvrdili su ono što smo, poučeni prethodnim primjerima i sami pretpostavljali, a to je da Općina Sv. Filip i Jakov takvu suglasnost niti je dobila niti zatražila. Iz ŽUC-a su nas također informirali kako su, zbog navedenog, Općinu Sv. Filip i Jakov prijavili Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

Kako se ovdje radi o kršenju više zakona, očekujemo primjereno postupanje nadležnih tijela;  zaustavljanje radova i povrat javne prometne površine u prethodno stanje, kao i sankcioniranje odgovornih. Možda bi, nadamo se, u tom slučaju ipak zaključili da se zakoni odnose i na njih.

v.d. predsjednice ŽO SDP-a Zadarske županije i vijećnica u Skupštini Zadarske županije Vedrana Mišković

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime