Prije dva tjedna izvijestili smo kako je Siniša Prtenjača, predsjednik HSP-a Sv.Filip i Jakov, ujedno i dugogodišnji ugostitelj završio iza rešetaka jer je navodno prijetio tamošnjem šefu HDZ-a i direktoru Komunalca d.o.o. Marinu Coliću

Zbog navodnih prijetnji Coliću, Siniši Prtenjači određen je bio pritvor od 30 dana, no zbog nedostataka dokaza i drugih okolnosti, pušten je na slobodu, doduše s određenom privremenom mjerom zabrane približavanja spomenutom HDZ-ovcu.

Da svaka medalja ima dvije strane, pokazao nam je Siniša Prtenjača dajući nam na uvid brojnu dokumentaciju. No krenimo redom. Siniša Prtenjača je pune 23 godine imao ugostiteljski objekt na plaži ispod kampa kada su mu ove godine općinske vlasti “potezom pera” izbrisali lokaciju na pomorskom dobru. Odredili su da će se na tom mjestu ubuduće presvlačiti osobe sa invaliditetom. Istodobno, načelnik općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić i njegovi najbliži suradnici kao što su Marin Colić i drugi, nisu odredili alternativnu lokaciju ugostitelju Prtenjači. Na taj način je osam zaposlenih u Prtenjačinom ugostiteljskom objektu završilo na ulici, a samim time je ugrožena i egzistencija njihovih obitelji. Na šteti je, naravno, i sama Općina Sv. Filip i Jakov jer više neće moći ubirati 8.000,00 € za terasu, a neće imati ni prihoda od zaposlenih.

Siniša Prtenjača u vrijeme Domovinskog rata

– U ove 23 godine koliko sam ugostitelj nikad nisam imao dug prema općini. Uvijek sam na vrijeme plaćao sve svoje obaveze, govori nam Siniša Prtenjača, nekadašnji pripadnik Poskoka koji se pridružio policiji davne 1990. i ostao sve do 1999.godine, pokazujući brojne potvrde iz kojih se vidi da je samo za prošlu godinu Općini platio 8.000,00 € za terasu, 4.000,00 € za struju, 1.500,00 € za vodu i 600,00 € poreza na potrošnju. Svake godine su ga čak tražili i da na ime dobivanja koncesije na plaži dostavi potvrdu da nema duga prema lokalnom dječjem vrtiću, a ima jedno dijete koje ima 29 godina!

Pitamo ga zašto je onda došlo do ukidanja lokacije i je li posrijedi možda politički obračun obzirom da u Općinskom vijeću sijedi 10 članova HDZ-a i tri člana oporbenog HSP-a? – Gledajte, ovo traje već neko vrijeme. Ovaj pritisak, zloupotreba okruglog općinskog pečata u nepoštenom razračunavanju sa neistomišljenicima. Primjerice, prošle godine traju radovi na izgradnji marine, prašina, buka, kamioni… Normalno, gosti lokala se bune, dolaze u manjem broju, ali nitko u Općini i ne pomišlja da nama ugostiteljima koji smo zbog radova imali manji promet, smanji dadžbine. Ajmo dalje. Meni se svih ovih godina koncesija na plaži produljivala godinu za godinu, ali ne i odabranim članovima HDZ-a i njihovim simpatizerima koji su dobivali koncesije na četiri godine u komadu. I onda meni ukidaju lokaciju pod izlikom da postoji nekakav dug prema općini. Kada sam im dokazao da ne postoji dug, onda vrše prenamjenu predmetne lokacije da će se tamo presvlačiti osobe s invaliditetom. Nemam ništa protiv, ali pitam se zašto mi nisu dali zamjensku lokaciju na plaži?, kaže nam ogorčeno Siniša Prtenjača.

Sve svoje navode potkrjepljuje uplatnicama, potvrdama i drugom dokumentacijom iz koje nedvojbeno proizlazi da je uredni platiša. Prirodno, pomislili smo da je to razlog navodne prijetnje prema Marinu Coliću, šefu lokalnog HDZ-a- Međutim, Siniša Prtenjača opovrgava da bi bilo kome prijetio pa i Marinu Coliću.

– Prava istina je da sam ja bio u kontaktu sa jednim svojim rođakom čija je kćer inače vijećnica HDZ-a u Općinskom vijeću i zamolio ga da porazgovara sa Colićem vezano uz moj predmet jer mi je bilo nelogično da mi ukidaju lokaciju kada za takav čin nema nikakvog racionalnog objašnjenja. Taj moj rođak je, nažalost, zloupotrijebio moje povjerenje i u suradnji sa Colićem je iskonstruirao da sam ja prijetio svjestan da to nije istina i da to predstavlja kazneno djelo! Ne sluteći što se događa, bio sam u jednom kafiću kada je stigla policija u namjeri da me privede. Dragovoljno sam otišao u policiju, a potom mi je uređujući istražni sudac temeljem lažne prijave Marina Colića odredio 30 dana istražnog zatvora. Kako nije bilo valjanih dokaza, nakon kraćeg vremena sam pušten iz pritvora uz privremenu mjeru zabrane približavanja Marinu Coliću što također smatram nepotrebnim. Naime, Marinu Coliću se ovako i onako ne bih približavao jer ja s tim čovjekom godinama nemam kontakt. Zadnji put smo se vidjeli 2017.godine, sjedili smo u mom kombiju. Razočaran sam u njega još odavno kada je u vrijeme Domovinskog rata umjesto da se pridruži Hrvatskoj vojsci ilegalno otvorio kafić u svojoj kući bez da je otvorio obrt. Tako je izbjegavao plaćanje poreza hrvatskoj državi dok smo mi drugi kosti ostavljali da bi danas uživali u slobodnoj Hrvatskoj. Smatram to ratnim profiterstvom koje ne zastarijeva i podnijet ću kaznenu prijavu protiv njega!; priča nam Siniša Prtenjača.

Marin Colić

Tvrdi i da Marin Colić ima poslovni prostor u Benkovcu te da kao član HDZ-a aktivno lobira protiv svoje političke stranke najavljujući obračune sa pojedincima iz samog vrha Županijskog odbora HDZ-a. Zbog nepravde koju je doživio, Siniša Prtenjača će putem jednog odvjetničkog društva podnijeti tužbe za klevetu, izgubljenu dobit, lažnu prijavu nepostojećeg kaznenog djela protiv Općine Sv. Filip i Jakov te Marina Colića i svog rođaka (podaci poznati redakciji, op.a.).

U međuvremenu se pritisci iz Općine nastavljaju. Nakon smrti Majke Siniše Prtenjače, obiteljska kuća je privremeno pripala bratu Jurici. No, iz Općine, iako dobro upoznati tko je stvarni vlasnik, šalju uplatnice za komunalnu naknadu pokojnoj majci, Siniši i njegovom bratu čime zapravo pokušavaju naplatiti nepostojeći dug. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime