Grad Makarska je uspješno okončao razgovore te s ugostiteljima koji posluju na Trgu fra Andrije Kačića Miošića postigao dogovor o zamjeni robusnih nadstrešnica do 15. listopada 2024. godine. Nadstrešnice postavljene bez suglasnosti konzervatora i odobrenja grada bit će uklonjene prema dogovoru

S Konzervatorskim odjelom u Splitu, ugostitelji će na istim lokacijama postaviti nove nadstrešnice koje će biti decentnije i prozračnije te obogaćene zelenilom poput jasmina i bugenvila. Prema konzervatorskim smjernicama te uz suglasnost i odobrenje gradskog odjela, izvedbeno rješenje za ugostitelje izradit će ovlašteni arhitekt.

Temeljem ovog dogovora s ugostiteljima, na sljedećem Gradskom vijeću naći će se i izmjena odluke koja će ugostiteljima na Kačićevu trgu omogućiti obavljanje djelatnosti na javnoj površini kao što to imaju i ostali ugostitelji na području grada.

,,Ugostitelji su prihvatili sve uvjete i spremni su surađivati sa Gradom kako bi se postigao zajednički cilj. Drago mi je da smo pronašli zajedničko rješenje koje je prihvatljivo i gradu i ugostiteljima“, izjavio je Matko Lovreta, privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada. (makarska.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime