Mile Herceg, zamjenik gradonačelnika  Vrgorca zaratio je s lokalnim HDZ-om oko toga tko je zaslužan za rekonstrukciju dječjeg igrališta u Podprologu

– U 25 godina vlasti HDZ-a, nisu znali, a očito nisu ni željeli uložiti 1 lipu u rekonstrukciju dječjeg igrališta s kojeg su dolazile mnoge nade našeg futsala. Prije 15 godina, igralište nije napravljeno iz gradskog proračuna, već zalaganjem pojedinaca iz Podprologa. Navedeno igralište nikada nije obnovljeno, iako je HDZ raspolagao s preko 32 milijuna kuna komunalnog doprinosa zbog gradnje autoceste. Danas nas taj isti HDZ proziva oko projekata u Podprologu. Obećali smo mještanima dovršiti mrtvačnicu i rekonstruirati igralište, to ćemo i ispuniti. Naravno, prije izbora. Mi ne obećavamo, mi radimo. A vi bušite tunel. Radove ste otvorili prije 10 godina, poručio je Mile Herceg lokalnim HDZ-ovcima.

Nije trebalo puno čekati na njihovu reakciju.
– Nakon što smo 27.siječnja ove godine prozvali gradsku vlast zbog neispunjenja svoga predizbornog obećanja, konačno smo dočekali da se barem jedno od njih i realizira. Igralište u Podprologu je čekalo na svoju obnovu od 2016. godine, a isti projekt je bio predviđen u proračunu bivšeg gradonačelnika Rudolfa Grljušića kojeg je koalicija NLM-SDP “srušila” i tako izazvala još jedne prijevremene izbore.Igralište je također uvršteno u proračun za 2017., kao i za 2018., a konačno smo dočekali da se u 2019. isti i realizira. Drago nam je da je gradonačelnik na poticaj HDZ-a dobio motiv za radom i konačno ispunio barem jedno svoje obećanje, a koje su mještani Podprologa morali čekati skoro 3 godine, navodi se na službenim FaceBook stranicama vrgoračkog HDZ-a.

HDZ-ovci tvrde kako se igralište uređuje uoči izbora za vijeća mjesnih odbora. Prema njihovim riječima, to je primjer licemjerstva NLM Ante Pranića. Kažu kako je NLM  konstantno prozivao bivša vodstva HDZ-a i Grada Vrgorca da su glasove kupovali upravo “asfaltiranjem do kokošinjaca” i pitaju se: „Kako uopće nazvati ovaj potez i očajničko nastojanje prikupljanja još ponekog, jeftinog, političkog poena neposredno pred izbore?“.

HDZ Vrgorac posebno se obračunao sa Milom Hercegom.

–  Dogradonačelnik Grada Vrgorca Mile Herceg, prozvao je HDZ zbog neulaganja u Podprolog za vrijeme 25-godišnje vlasti. S obzirom na to, želimo ga podsjetiti na nekoliko ključnih projekata koje je dovršio HDZ uz suradnju i pomoć viših razina (Splitsko-dalmatinska županija) vlasti i uz određene donacije:

1. Kompletna rekonstrukcija Crkve i okoliša groblja

2. U potpunosti izgrađeno malonogometno igralište(asfalt, reflektori, zaštitna ograda..)

3. Sanacija i asfaltiranje nerazvrstanih cesta unutra samog mjesta

4. Rekonstrukcija županijske ceste Vrgorac-Podprolog

5. Kompletna rekonstrukcija županijske ceste Veliki Prolog-Podprolog

6. Betonizacija 2 glavna kanala za navodnjavanje polja

7. Sanacija svih poljskih puteva kao i izgradnja prilaza priko rijeke Matice

8. Mrtvačnica

9. Postavljenja kompletna javna rasvjeta(postavljanjr novih 26 rasvjetnih tjela stopirano 2016. rušenjem proračuna)

10. Započeta izgradnja obilaznice “Avlija-Crkva”

11. Započeta rekonstrukcija crkve Sv.Svetih (sufinancira Splitsko-dalmatinska županija).

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime