Uvjereni u postojanje određenih nepravilnosti prilikom izbora za Skupštinu PŠRD “Arbun”, 19 članova podnijelo je nadležnim institucijama prijave te o svemu obavijestilo javnost

Uredno se potpisavši pod svoje prijave, 19 članova PŠRD “Arbun” iznijeli su brojne detalje sa izbora poput pr. kako glasačka kutija prije samog početka glasovanja nije bila zajednički formirana i pregledana, a oni koji su glasovali, su to činili bez predočavanja osobne iskaznice ili nekog drugog identifikacijskog dokumenta. Glasačka kutija je tijekom dva dana izbornog ciklusa bila bez ikakvog nadzora u vremenu od 12 do 17 sati kao i tijekom noći, a značajan broj birača imao je tzv. šalabahtere odnosno papiriće s kojih su prepisivali za koga trebaju glasovati, a o čemu svjedoče i poruke koje su među sobom putem mobitela razmjenjivali pojedini članovi PŠRD “Arbun”. Na listi birača bilo je i pokojnika, ali i duplih imena. Prilikom brojanja glasova, izborna komisija bila je nepotpuna, naveli su, između ostaloga u Prijavi nepravilnosti.

Posebno prozvanim se našao odvjetnik Dario Lalić, ujedno zamjenik predsjednika PŠRD “Arbun” koji je na kućne adrese jednog ili više prijavitelja poslao vrlo neobično pismo. – Njegovo pismo smatram pokušajem zastrašivanja, pa čak i prijetnjom i želim da javnost zna kakve nam besmislice piše, kazao nam je jedan od članova PŠRD “Arbun”. Dodaje kako će zbog pisma kojeg je dobilo angažirati odvjetnika, a o svemu će izvijestiti i Hrvatsku odvjetničku komoru jer drži da je postupak odvjetnika Daria Lalića u najmanju ruku kontroverzan.

Što je putem pisma prijavitelju/ima poručio odvjetnik Lalić, možete vidjeti u nastavku.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime