Dana 20.travnja 2024. objavili smo članak pod naslovom “Nesvakidašnji događaj u Makarskoj: Odvjetnik Lalić prijetio ženi, pa pobjegao!” nakon čega nam je odvjetnik Dario Lalić poslao očitovanje s prilozima koje objavljujemo u cijelosti u nastavku

Obraćam Vam se kao glavnom uredniku Mega Media,  jer je na Internet portalu Mega Media, dana 20. travnja  2024. godine, objavljen članak u kojem prenosite tvrdnje gospodina G.G, koji između ostalog, neistinito navodi da sam došao na njegov privatni posjed i prijetio njegovoj supruzi, te nakon toga kukavički pobjegao, pa Vas molim da u cilju, objektivnog informiranja Vaših čitatelja, objavite na Internet portalu Mega Media moje očitovanje u svemu kako slijedi;

Iskreno nisam se niti mislio očitovati o predmetnom članku, iako je privukao zanimanje velikog broja Vaših čitatelja. No, jedan komentar Vaše čitateljice u kojem je napisala: ” …objavljena priča nije kompletna, ne razumi se početak ni kraj. Najlakše je blatiti, a ne kažeš šta je prethodilo…”, nagnao me da Vašim čitateljima dam drugu stranu priče i pojasnim predmetni događaj.

Prije svega navodim da u ovom trenutku, ne postoji nikakav sudski spor između gospodina G.G i moga klijenta gospodina Marka Vranješa iz Osijeka, kako to neistinito navodi gospodin G.G, jer to naprosto nije istina, a što je lako provjerljivo.

Naime, moj klijent gospodin Marko Vranješ vlasnik je nekretnine u Makarskoj, na adresi Lulićeva 17, koja u naravi predstavlja njegovu obiteljsku kuću sa ograđenom okućnicom (zemljišnoknjižne oznake kč.br. 408/27 KO Makarska-Makar), a za koju nekretninu ima uredan vlasnički list – kao dokaz svoga vlasništva.

U predmetnom članku gospodin G.G neistinito i klevetnički navodi da sam došao na njegov privatni posjed i da sam prijetio njegovoj supruzi, dok sebe želi prikazati kao uzoritog građanina koji poštuje zakon i vladavinu prava, no tome nije tako, jer ga njegovi postupci u tome demantiraju.

Naime, tog dana u jutarnjim satima gospodin G.G je iskoristio odsutnost moga klijenta koji prebiva u Osijeku, te bez ikakvog pravnog osnova, bagerom ušao i uzurpirao dio dvorišta njegove kuće, pri tome rušeći željeznu ogradu i betonski zid. Predmetnu nekretninu moj klijent je ogradio još 80-ih godina prošlog stoljeća, kako bi jasno na terenu ogradio svoju nekretninu i vlasništvo od susjedne nekretnine.

Stanje dvorišta obiteljske kuće Marka Vranješa (k.č. br.40827, Lulićeva 17), prije rušilačkog pohoda

Nakon toga je gospodin G.G prvo u dvorištu obiteljske kuće moga klijent, parkirao dva vozila i odložio žlicu od bagera, a zatim na dijelu dvorišta moga klijenta postavio provizornu ogradu od žičane armature.

Zbog takvog njegovog nezakonitog uništavanja i uzurpiranja tuđe imovine, po zamolbi mojega klijenta (kojega su susjedi toga dana u dva navrata obavijestili o uništavanju njegove imovine) došao sam dvaput na lice mjesta kako bi fotografirao nezakonito postupanje gospodina G.G, a sve kako bi prikupio dokaze za buduće sudske postupke koje će moj klijent pokrenuti radi zaštite svojih prava i interesa.

Dakle, toga dana na lice mjesta nisam došao nikome prijetiti, niti sam bilo kome prijetio.

U prilogu dostavljam nedvojbene dokaze u potkrjepu svojih navoda i to:

  • vlasnički list za nekretninu kč.br. 408/27, Makarska, Luličeva 17 na ime upisanog vlasnika Marko Vranješ za cijelo,
  • gis.info kartu za nekretninu kč.br. 408/27,
  • kopiju katastarskog plana za kč.br. 408/27,
  • fotografije koje prikazuju dvorište obiteljske kuće mojega klijenta prije i nakon rušilačkog pohoda.

Eto to bi bio moj kratki osvrt, pa neka  Vaši čitatelji na temelju dostavljene dokumentacije i fotografija sami zaključe kome više vjeruju, da li gospodinu G.G koji je bagerom „potaracao“ ograđeno dvorište obiteljske kuće gospodina Marka Vranješa (76-godišnjaka), ili pak meni koji na zakonit način i dozvoljenim sredstvima želim zaštititi prava svoga klijenta – koji je u ovoj situaciji jedina žrtva.

Pretpostavljam da će se Vaši čitatelji s pravom zapitati: ”Ma je li moguće da se netko drzne da samovlasno bagerom ruši  tuđu ogradu i uzurpira tuđe dvorište?”

Odgovor je na žalost potvrdan, no predmetni nemili događaj imati će i sudski epilog, jer će moj klijent zaštitu povrijeđenih prava zatražiti u odgovarajućim sudskim postupcima.

S štovanjem.

Odvjetnik Dario Lalić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime