Jedini biopročistač u Starigradu koji se odnosi na hotelski smještaj je 30 posto podkapacitiran obzirom na broj registriranih ležajeva

Pored hotelskog smještaja, a govorimo o hotelu Alan, u neposrednoj blizini smješteni su i autokamp kao i mobilne kućice kao poseban segment turističke ponude koji datira od prošle godine, a za isti ne postoji biopročistač iako to predstavlja zakonsku obavezu.

Kako u Lijepoj našoj malo tko poštuje zakon, počevši od vrha vlasti pa do điđi-miđi načelnika u brojnim općinama, tako situacija u Starigradu ne predstavlja posebno iznenađenje. Pitanje je kako su registrirane mobilne kućice bez pripadajućeg biopročistača? Za biopročistač s početka priče ne postoje uredni prateći listovi koji evidentiraju tko je i kada očistio taložni dio…

Čudno je da u investicijskom ciklusu, da ne kažemo cirkusu, koji je uslijedio nakon čudnovate privatizacije hotela Alan od strane ratnih profitera i to sve na teret samog hotela kroz kreditna zaduženja, da nitko nije riješio gorući problem kanalizacije. Podsjećamo, ipak je riječ o, kako sebe vole nazivati, vizionarima, nositeljima razvoja u svom kraju. Umjesto kanalizacije riješili su kvalitetniji signal za mobitele i namontirali baznu stanicu na vrhu hotela Alan, a u međuvremenu je ista i pojačana tako da emitira signale, ako treba i do Mjeseca!

Kako je ovdje riječ o privatnim investitorima, čudi ponašanje općinskih vlasti na čelu s načelnikom Krstom Ramićem (HDZ). Naime, općina Starigrad u svom vlasništvu ima više autokampova gdje je situacija još gora od prethodno opisane jer ne postoje nikakvi biopročistači, pa tako ni oni podkapacitirani. Tako sve fekalije odlaze u more! O tome smo već pisali u više navrata kao i o činjenici da su ti autokampovi u najmu HDZ-ovih neimara i „ljubitelja“ podvelebitskog kraja.

Članovi istraživačkog  tima portala Megamedia razgovarali su prošle godine na ovu temu s ministrom turizma Garijom Cappellijem čiji su suradnici obećali da će nešto poduzeti prije sljedeće turističke sezone. Kao i uvijek dosada kada je HDZ u pitanju, obećanje, ludom radovanje. Ovaj tekst ćemo proslijediti Ministarstvu turizma kao podsjetnik, ali i novoformiranom Državnom inspektoratu na čelu sa Andrijom Mikulićem s jednim jedinim ciljem da se zaštiti more u podvelebitskom kanalu koje predstavlja jedini razlog „masovnog turizma“ na rivijeri Paklenica.

Nadajmo se da će istina izaći na vidjelo prije službene turističke sezone. Nikada nismo dobili podatke o točnom broju gostiju, noćenjima i boravišnim pristojbama, a sve je davno prijavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru. Ne možemo zamisliti što bi se cijelom podvelebitskom kraju dogodilo u slučaju onečišćenja mora…(NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime