Naša čitateljica je u više navrata upozoravala na uništavanje zelenih površina na predjelu Volicija u Makarskoj

Ovog puta šalje nam pismo koje objavljujemo u cijelosti u nadi da će nadležne službe pravovaljano reagirati:
“Koristim priliku da Vas upozorim da se danas 02.05.2019 od ranog jutra nastavlja sa rušenjem stabala, nasipanjem i devastacijom zaštitne zelene površine u gradu Makarska  na predjelu Volicije, točnije čestice zemljišta 5060 i 5061 k.o. Makarska-Makar.

Već sam Vas u dva navrata upozoravala na tu činjenicu.

Da li je išta konkretno poduzeto ne znam, a ako i je tada je neučinkovito s obzirom na činjenicu da investitor i/ili vlasnik navedenih čestica ne samo da područje nije sanirao i doveo u prvobitno stanje, već nastavlja sa daljnjom devastacijom.

Tako je danas nastavljeno obaranje stabala, dovođenje materijala te nasipanje zaštitne zelene površine.

Za razliku od prijašnjeg puta danas se zbog svoje sigurnosti (jer su radnici bili prisutni) nisam usudila fotografirati, te Vam ne mogu poslati fotografije.

Kako važećim prostornim planom tu nije predviđena nikakva gradnja, već je to zaštitna zelena površina, nedopustivo je i bez ikakvog opravdanja sječi šumu (jedna od rijetkih koja nije uništena požarom) i stvarati ileglni deponij materijala!

Stoga Vas ovim putem još jedanput molim i pozivam da što prije reagirate i zaustavite ove ilegalne radnje!”, zaključuje naša čitateljica čiji ćemo identitet zaštititi.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime