Na području Zadarske županije 9 je novooboljelih  osoba koronavirusom. Među zaraženim osobama je i jedan štićenik Doma za starije i nemoćne osobe Zadar (rođ. 1927. god.) te dva djelatnika doma, nemedicinsko osoblje koji nisu ostvarili puno kontakata

Riječ je o štićeniku koji je bio sam u sobi i koji je zbrinut u Općoj bolnici u Zadru.  Do sada je testirano 20 uzoraka bliskih kontakata zaraženih osoba, u tijeku je testiranje djelatnika i štićenika Doma, a dio bliskih kontakata stavljen je u samoizolaciju. Od 9 novooboljelih osoba, 3 osobe izolaciju provode na području Grada Zadra, a 6 osoba još uvijek je u epidemiološkoj  obradi. Ostale zaražene osobe kontakti su ranije oboljelih osoba. 

Tijekom jučerašnjeg dana testirao je 230 uzoraka, u samoizolaciji je 835 osoba, a nadzor je  istekao za 6343 stanovnika.

U Općoj bolnici  Zadar  ukupno je hospitalizirano 24 bolesnika oboljelih od COVID-19 . 21 bolesnik liječi se  na Covid 1 odjelu, a  3 bolesnika u COVID JIL-u od kojih je  dvoje  na respiratoru.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske  evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime