Liderova „misao vodilja“ za lokalne i izbore za gradsko vijeće Mostara glasi, vako nekako: lahko je pobjeđivati, pravi lider je onaj koji se snađe kad izgubi… Ja jesam malo glup, no, nije li mislio na Stolni grad… Koji postaje Šamlica grad! Naime, jedini zaključak koji se iz te grandiozne misli može izvući jest: kako se Mostar seli u najmračnije kutke, gdje vlada sumrak demokracije na-Podveležje&Gorance! Čvrsto držim kako obrezani&stožernici demokraciju u gradu Mostaru smatraju najvećim neprijateljem!!!

Piše: Hrvatin Tomašević

Jučer,  31.08.2020. godine, na sastanku HNS-a lider grmi: „Ja sam predsjednik, ja sam haenes, ja sam hadeze, ja sam vlast, ja sam Hrvatska Republika HercegBosna, ja sam narod, ja sam budućnost…“ Što nimalo i nikoga ne iznenađuje, tolika količina samoće u osamljenosti, koja, opet se ogleda u stanju nacije-na ubrojivosti žitelja po kućanstvima…Mrtvi po biračkim spiskovima, ne mogu nadoknaditi brojne iseljene!? No, nitko da nasjedne…Nitko ni ne striže ušima…Redaju se imena: Kordić, Zeljko, Đeba, nit haju, nit bi na čelo liste, a ponajmanje, da budu liderov kandidat za gradonačelnika Šamlica grada! Sve se nade polažu u jedno ime: Raspudić…Ali samo u slučaju, ako se namjerno žele izgubiti izbori!? Počinje da zaudara na zmijinjak! Dovlači se pomladak iz arsenala obiteljskih podvezica, računajući da oni uniđu u zguljenu, pa za njih ostavljenu „novu“ kožu, po ljestvicama izbornih lista! Lažući, sami sebi tepaju, kako su oni najbolji izbor, kako sami sugrađani puno bolje misle o njima, nego lider i ostalo članstvo, te kako će budućnost biti puno bolja od sadašnjosti, upravo zbog njih!

Gospođe, gospodo, lijepe i zgodne Mostarke, vrli Mostarčani, molim Vas, uvažite ove nacionalne mališane-„izvanredne“ mostarske pojedince, kao zalog mostarske nam budućnosti! Što želim naglasiti, kako će Vam, sve ono što ono budu govorili-zvučati uvredljivo, i,da znate, to i nije ništa drugo-doli uvreda i izrugivanje, spram Vašeg ukupnog stanja! Ima ona Biblijska, zašto je Bogorodica na slici uvijek s zmijama, a nije Isus: Ona ih zna zgaziti, stati im za vrat, na glavu…A Isus prašta! Nije li vrijeme da Mostar dobije gradonačelnicu??? Boška, Irma, Ćalta, Nikola, Slavene, Bago, Huso…Dobili ste priliku da izazovete pozitivne reakcije i donesete nove ideje…Imati ćete priliku predstaviti se građanima Mostara…Iskoristite priliku, da kroz jezik-ton i ponašanje, uvjerite Mostarce, kako Vaš dosadašnji aktivizam prelazi u aktivnu politiku zagovaranja:da obični-mali čovjek, svojom vjerom, svojim malim gestima, malim promjenama, može dovesti do potpunog preokreta u životima, ne samo pojedinaca, nego i kod svih građana Mostara! Neka Vam to bude prednost!!!

Dozvolite mi drskost!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime