Davor Šuker dio je kladioničarske mafije, HNS bez komentara

0
OPATIJA, 07. 07. 2012. - SKUPŠTINA UDRUGA PRVA HNL, 4 OPATIJSKA CVIJETA, STANJE, MOGUÆNOSTI I VIZIJA PRVE LIGE, DAVOR ŠUKER SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Davor Šuker, predsjednik HNS-a i član Izvršnog odbora UEFA-e, povezan je s kladioničarskom mafijom”, tvrdi Njemačka državna televizija (ARD).

Nijemci tvrde da su u posjedu dokumenta iz istrage državnog odvjetništva u Bochumu, koji pokazuje da je Šuker uplaćivao oklade za Antu Šapinu, za kojeg je dokazano da je namještao utakmice.

Šapina dojavio Šukeru da igra na Široki Brijeg

ARD u tekstu pod naslovom “Tamna sjena iznad Šukera” piše da je aktualni predsjednik HNS-a uplatio oklade za Šapinu na najmanje tri utakmice, dvije Europske lige i jednu Lige prvaka, a da mu je osuđeni kriminalac savjetovao zauzvrat da uplati novac na Široki Brijeg protiv Banantsa u Europskoj ligi. Navodno su Šuker i Šapina, koji je zbog namještanja utakmica osuđen na pet i pol godina zatvora, kontaktirali putem telefona i SMS-a.

UEFA: Šuker nije bio svjedok ni optuženik

“Ako se Davor Šuker spominje u optužnici protiv Šapine i drugih, UEFA bi trebala pokrenuti istragu, s obzirom na to da je Šuker član Izvršnog odbora UEFA-e”, smatra Sylvia Schenk iz Transparency Internationala. UEFA je ARD-u demantirala da je Šuker bio svjedok ili optuženik u istrazi državnog odvjetništva iz Bochuma, ali priznaje da je svjesna sadržaja istrage. UEFA nije odgovorila na upit ARD-a je li ikada Šukera, člana svog Izvršnog odbora, upitala o kontaktima s kladioničarskom mafijom.

HNS: Nemamo nikakvih komentara

Kontaktirali smo glasnogovornika HNS-a Tomislava Packa, koji nam je rekao da je krovna hrvatska nogometna organizacija “bez komentara o ovom slučaju”, te da “možemo pitati UEFA-u da nam kaže isto što i ARD-u”. Šuker je još prije pet godina dovođen u vezu s kladioničarskom mafijom. Tada je označen kao kladioničar i informator za Šapinu. Godinu kasnije je Deutsche Welle objavio da je u optužnici protiv Šapine spomenut i jedan član “zlatne hrvatske generacije”, a mediji su odmah s tom pričom povezali Šukera, koji je obećao da će napustiti HNS ukoliko mu se dokaže veza s kladioničarskom mafijom. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime