Marina Vestić, djelatnica Specijalne bolnice Biokovke zatražila  je od Upravnog vijeća Biokovke da jedna od točaka dnevnog reda bude mobing djelatnika.

Naime, MarinaVestić je prije nekoliko dana postala žrtvom mobinga predstavnika sindikata Ivice Šode Cotića. Istoga je iz gore navedenog razloga prijavila MUP-u. Od Upravnog vijeća Biokovke na čijem čelu je dr. Jakov Todorić iz Splita zatražila je da se na Upravnom vijeću donesu potrebne odluke i kazne – sankcioniraju djelatnici Biokovke Vice Barbir i Ivica Šoda Cotić zbog mobinga. Vici Barbiru stavlja se na teret da je postao djelatnik Biokovke na nezakoniti način- prilikom prijavljivanja na natječaj za revizora, zanijekao je kaznene postupke koji se vode protiv njega na Županijskom sudu Split radi malverzacija u gospodarskom kriminalu jednog od poduzeća u kojemu je radio.

Dr. Todorić odgodio zakazanu sjednicu UV-a

Radnici Biokovke na teret članovima Upravnog Vijeća Biokovke stavljaju nepotistički model zapošljavanja u toj bolnici. Vice Barbir je ogledni primjer kako čovjek sa kaznenom evidencijom  postaje glavni revizor, mnogi tvrde, zahvaljujući kumstvu sa Sinišom Rudeljom, istaknutim kadrom propalog poduzeća Olma d.d., koji je u politici zastupao interese Željka Keruma, a koji je navodno Sinišu Rudelja instalirao za predsjednika Upravnog vijeća Biokovke.Njihova veza datira iz ratnih vremena kada se pakiralo ulje iz robnih rezervi koje se nalazilo u Olmi d.d., koje je po nalazima MUP-a nestalo u velikim količinama. Zapošljavanje Vice Barbira bila je samo pro forma na izmišljenom mjestu revizora, on je danas pomoćnik ravnatelja, a djelatnici tvrde da je on de facto ravnatelj, s obzirom da je Marko Ožić Bebek često odsutan iz Biokovke. Marina Vestić kontaktirala je više puta dr. Jakova Todorića  s ciljem uvrštavanja točke dnevnog reda na temu mobinga Ivice Šode Cotića i rasprave oko sistematizacijskoga mjesta pomoćnika ravanatelja Vice Barbira, za koje većina djelatnika tvrdi da je nezakonito.
ivica-soda-cotic-0012Dr. Jakov Todorić odgodio je zakazanu sjednicu Upravnog vijeća Biokovke, pravdajući se da nije stigao doći do Makarske. Raspisani natječaj za glavnu sestru Biokovke, uzburkao je atmosferu u Biokovci, s obzirom da se dugogodišnja glavna sestra Višnja Matijašević odlučila ponovno prijaviti na natječaj, zanemarujući dugogodišnji izostanak kvalifikacije-stručne spreme.

Za koga se namješta natječaj za glavnu sestru?

U kuloarima se komentira i izjava Ivice Šode Cotića, koji nastoji svoju ženu , koja je trenutno nutricionist, instalirati za glavnu sestru u Biokovci. Tko se prijavio na natječaj za glavnu sestru u Biokovci, strogo je čuvana tajna, za koju je zadužen vozač Matko Andrijašević koji je postao član Upravnog vijeća Biokovke ispred predstavnika Radničkog vijeća. Radnici Biokovke zgražaju se odnosu Matka Andrijaševića i Ivice Šode koji su prilikom kandidatura za člana Upravnog Vijeća pisali predstavke jedan o drugom, da bi na kraju intervenirala i policija. Danas između njih vlada idila. Očito je hranidbeni lanac specijalne bolnice profunkcionirao.  U Biokovci je procurila informacija da se na natječaj prijavila kvalificirana mlada osoba iz Splita, koja je bojeći se malverzacija oko natječaja unaprijed- preventivno  sve prijavila nadležnim institucijama koje do danas i nisu iskazale zanimanje za sankcioniranje kriminala, pojedinaca iz Biokovke, primjerice suspendiranje Vice Barbira, zato što je dobio posao revizora, a nije imao zakonite uvjete da se prijavi na natječaj. Drugi razlog, navode djelatnici, je taj  što njegovo radno mjesto ne postoji po očitovanju nadležnog ministarstva. Glavni glumci, stručnjaci u Biokovci su vozači, sindikalci, na čelu s Kerumovim stručnjakom koji vuče sve konce iz pozadine, a to je Siniša Rudelj, tvrde poznavatelji prilika u ovoj bolnici.  Kažu nam da on muti vodu (odnose između djelatnika) kako bi navodno svoju kćer, koja nema radnog iskustva zaposlio na mjesto glavnog revizora u Biokovci. Kada će se sastati Upravno vijeće, hoće li uvrstiti točku dnevnog reda Mobing i tko će postati glavna sestra ostaje da vidimo. Postoji jedna provjerena metoda kada se nekoga uhljebljuje u Biokovku, a zove se „Interviu sa djelatnikom“. Eliminiraju koga hoće bez obrazloženja eliminacije. Zapošljavaju koga hoće pa čak kada ima i podeblju kaznenu evidenciju kao Vice Barbir.

1 KOMENTAR

  1. U dvi godine dva puta se zapošljava revizor Biokovke. Mogu šta oće kad je firma na državnim jaslama. Isto će bit i kad se proda, nije lova na žujima zarađena. Ima fondova, otvorit će kogod vriću

  2. U Biokovci goddinama postoji mobing i kriminal, osobito da je županijska ustanoa svatko ima svoga konja za jahanje. Nitko ne spominje da je Biokovka zbog mobinga gubila i sporovo. Nikad se nitko nije zapitao koliko je namještenih oštetnih zahtjeva Biokovka izgubila, a navodno je za sve slučajeve kriv najpošteniji dr. Malešević. Sve dobro funkcionira od kad je u Makarskoj radio V. Perkušić. PP Makarska i Odo Makarska, držali su u ladicama prijjave do zastara? Prozivaju se neki , čije su prijave još u ladicama ŽDO?! Jedan od primjera je kako je OP opljačkao glavnu sestru, a spor odradio perkušić.itd.

  3. Ko bi reko u Biokovci nešto nepošteno,teti se piški nestane lova iz mjenjačnice-mučke sa uputnicama odleti Pintarić glavna zvijerka ostane.Bit če tu još čudrsa od Šodilaka i Barbiraca tek se kolo zavrtilo!!!!!!!!!

  4. Višnjice, bolje ti je da začepiš gubicu. Marko je naivan čovik, ali nije toliko glup, da zaposli nutrcisticu na raspisano radno mjesto glavne medicinske sestre. Za to mjesto je potreban medicinski fakultet…………………

  5. Napisano je svašta. Manjak ulja u OLMI je bio u vrijeme kad je bio Joško Lelas i Željko Kordić,a Siniša Rudelj nema ništa s tim, jer je on puno godina ranije otišao iz OLME. Sestra višnja izmišlja stvari zajedno s onim nesretnikom Antom Rosom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime