Informacija o uočenim nepravilnostima odnosno višku novaca koje je ovog kolovoza ostvario plažni objekt u vlasništvu Specijalne bolnice Biokovka, Bumbar bar zaintrigirala je mnoge, ponajviše same zaposlenike.

Nakon što smo objavili informaciju prema kojoj je Hilda Vežić, kontrolor i revizorica fiskalizacije Specijalne bolnice Biokovka uočila određene nepravilnosti te naknadno doživjela i niz neugodnosti zbog kojih je zatražila liječničku pomoć (http://www.mega-media.hr/novi-skandal-u-biokovci-revizorica-otkrila-malverzacije-u-poslovanju-i-postala-zrtvom-maltretiranja/), javile su nam se i njezine kolegice koje su nam potvrdile kako u Biokovci postoji određena atmosfera straha.
– Poznato je da je više zaposlenica u Biokovciu doživjelo strašne neugodnosti, a da je gotovo u svim tim situacijama sudjelovao Vice Barbir. On je na mahove dobar, ali zna biti i drzak, arogantan, naročito prema nama ženama koje tu radimo, priča nam jedna od zaposlenica koja je željela ostati anonimna. Dodaje i to da je pozadina incidenta između Vice Barbira i Hilde Vežić poslovno financijske prirode.
– Vice Barbir naložio je određenim djelatnicima Biokovke da izuzmu računal i šifre s računala Hilde Vežić i zanimljivo je tko je preuzeo poslovanje kolegice Hilde kao i računalo u kojem su evidentirane sve potencijalne nepravilnosti u računima Specijalne bolnice Biokovka zadnjih godina. Pokušajte istražiti nepravilnosti sa računima ležaljki za jer mi djelatnici smatramo da je riječ o krađi. Morate znati da je poslove naplate vršio Ivan Kotarac, predsjednik mladeži HDZ-a, te m u je evidentiran minus na ležaljkama za prošle dvije godine. Od ove sezone radi u LAG Adrionu d.o.o.sa kćerkom Joška Roščića načelnika općine Baška Voda i još nekim istaknutim HDZ-ovcima, priča nam također jedna od djelatnica Biokovke.
Prema navodima jedne od naših sugovornica, Stipe Pintarić šef recepcije Biokovke zatečen je sa manjkom i suspendiran prije par godina, a uočene su i financijske nepravilnosti u mijenjačnici Biokovke iz koje je navodno nestala pozamašna svota gotovine koju je vodila supruga Ivice Šode.
– Vidite, računalo i šifre kolegice Hilde Vežić preuzeo je jedan mlađi kolega kojem  je povjeren sav posao kontrolora računa i fiskalizacije cijele Biokovke, no sumnjamo u njegovu stručnost i iskustvo jer je taj kolega dobio posao kao vježbenik uz subvenciju države o 1.600,00 kuna, a navodno je posao dobio jer je za njega urgirao njegov otac, poznati makarski vatrogasac Dražen Glavina. Strah nas je što će biti s Biokovkom i našim radnim mjestima jer su se u cijelu ovu priču uključili Vice Barbir, Siniša Rudelj iz Upravnog vijeća, Ivica Šoda, pogotovo kad se zna da važnu posredničku ulogu u radu Biokovke ima i obični vozač, dodaje nam naša sugovornica.
Mnoge stvari u Biokovci, prema pričama naših sugovornica, očitio ne štimaju. Neki od djelatnika baratju vrlo intrigantnim informacijama i dokumentima, a u tom kontekstu posebno su istaknule glavnu sestru Biokovke Višnju Matijašević koja navodno ima dokument kojim se dokazuje da po sistematizaciji Biokovke koja je mjenjana nakon donošenja novog Statuta od  20. svibnja 2014 godine, radno mjesto Vice Barbira ne postoji?! (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Uredniče projerite kako je ishod imala krivična prijava dostavljena pismeno i usmeno, na zapisnik u ŽDO Split za vrijeme Inke Jurišić, koja je sada zamjenica DORH? Pintarić je najebo jer je prikrio glavnog krivca. Istupite sa dokazima zaposlenice, a neradeć krojite poslovnu politiku u Biokovci………Čekam nastavak.

  2. Zato niču vile s bazenima, HDZ Makarska se pretvorio u mafiju na čelu sa Bebekom, Brkan tuče invalida domovinskoga rata, za nagradu Bilić ga šalje u Kavadarce-makedonija. Milicajac Klapirić osigurava put, kojim je išao 80 godina tući kosovare, kao djelatnik narodne milicije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime