Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, Stalna služba u Makarskoj, je 25. siječnja 2021., po saznanju o devastaciji nasipanjem pomorskog dobra u Makarskoj na području ispod šetnice anagrafske oznake Šetalište dr. Franje Tuđmana, obavilo očevid na mjestu događaja 4. veljače ove godine. 

Nakon što je utvrđeno da se duž obale odnosno plaže nasipa zemlja i šljunak čime se mijenja dosadašnji prirodni izgled i konfiguracija obale, Građevinskoj inspekciji (Područni ured Split) i Splitsko-dalmatinskoj županiji (Upravni odjel za turizam i pomorstvo) te Upravnom odjelu za graditeljstvo i prostorno uređenje Grada Makarske su upućeni dopisi uz sastavljeni zapisnik i foto dokumentaciju mjesta.

Tim su dopisima nadležna tijela pozvana žurno postupati u okviru svojih nadležnosti te izvijestiti o rezultatima svojih postupanja.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protupravne gradnje odnosno prekršaja Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Građevinskoj inspekciji Split, kao i Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture (Lučka kapetanija Split) naloženo je provođenje inspekcijskog nadzora na predmetnom području te poduzimanje i drugih mjera i radnji iz njihove nadležnosti uz žurnu dostavu relevantne dokumentacije o utvrđenom radi daljnjeg državnoodvjetničkog postupanja u cilju zaštite pomorskog dobra, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.(morski.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime