Jučer je održana izborna skupština Akademske zajednice HDZ-a „Dr. Ante Starčević“ Zadarske županije na kojoj je izabrano novo vodstvo. Za predsjednika je izabran doc.dr.sc. Dario Nakić,  za dopredsjednika dotadašnji predsjednik  prof.dr.sc. Ante Uglešić, a za tajnicu doc.dr.sc. Violeta Valjan Vukić

Na skupštini  su istaknuta temeljna načela Zajednice kroz poticanje slobode stvaralaštva te razvoja intelektualnih i stvaralačkih potencijala svakog čovjeka. Postavljeni su ciljevi za poticanje razvoja  grada Zadra i Zadarske županije kroz razvoj Sveučilišta, znanstvenog rada, zdravstva, kulture, umjetnosti, gospodarstva i sporta.  Rad članova zajednice temeljiti će se na stručnim prijedlozima i organizaciji događanja s ciljem ostvarivanja sinergijskih učinaka između znanosti i realnog života zajednice i Grada u kojem živimo s namjerom podizanja razine kvalitete života svih građana, izvijestio je medije dr. Dario Nakić.

Naglašena je potreba adekvatnog odgovora izazovu današnjice kroz razvoj ekološke svijesti, zelene energije i  tehnologije, razvoj informacijskih znanosti te  inovativnih i kreativnih industrija, što je proklamirano i na nedavno održanom summitu o klimi u Glasgowu, a u čemu Hrvatska ima veliku priliku približiti se najrazvijenijim zemljama Europske Unije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime