Kada je kadroviranje u pitanju, u Zadru je doista sve moguće, a do redakcije portala Megamedia svako toliko stižu informacije o neobičnim uhljebljivanjima po partijskoj (čitaj HDZ-ovoj) liniji

Tako je veliko nezadovoljstvo izazvala odluka ravnateljice Doma zdravlja Zadarske županije, Renate Bek koja je u studenom prošle godine donijela odluka da u radni odnos primi stomatologinju, dr. Katarinu Artuković koja do tada nije imala jednog dana radnog iskustva. Dr. Katarina Artuković je tako u studenom prošle godine dobila priliku raditi u ambulanti u Medulićevoj ulici na određeno vrijeme da bi u siječnju ove godine dobila i ugovor na neodređeno vrijeme, ali u ambulanti u Salima na Dugom otoku.

Dr. Katarina Artuković nema položen stručni ispit

Možda bi manjak radnog iskustva nekako i prošao među njezinim brojnim kolegama koji ili nemaju posla ili se muče u privatnom sektoru i bore za svakog pacijenta ne bi li zaradili svoju plaću opterećenu skupim kreditima za nabavku dentalne opreme i materijala, no glavna zamjerka odnosi se na način zapošljavanje dr.Artuković.
– Teško je raditi u privatnom sektoru i dobar dio kolega zapravo priželjkuje udobnost i sigurnost rada za Dom zdravlja Zadarske županije. Mnogi od nas su se javili na prvi natječaj na kojem je kao „najbolja“ odabrana dr. Artuković i bili smo jako iznenađeni kad je ipak primljena iako je njezina dokumentacija s kojom je aplicirala na natječaj bila manjkava, nepotpuna. U natječaju, objavljenom na HZZ-u, jasno je pisalo da su kandidati dužni dostaviti dokaz o položenom stručnom ispitu kojeg dr. Katarina Artuković nema!, kazao nam je jedan stomatolog s kojim smo razgovarali.
On tvrdi kako je dr. Artuković priložila potvrdu o diplomi, potvrdu o zahtjevu za izdavanje odobrenja za samostalan rad, životopis, potvrdu o nekažnjavanju i domovnicu, ali ne i potvrdu o položenom stručnom ispitu.
– Dr. Artuković čak nije imala niti odobrenje za samostalni rad već potvrdu da je tražila odobrenje koje u trenutku natječaja ipak nije dobila, a što se tiče položenom stručnom ispitu, to je posebna priča. Kolegica Artuković je upisala studij dentalne medicine nakon akademske godine 2010./2011. i doista po Zakonu o reguliranim profesijama nije dužna polagati stručni ispit, ali je on bio uvjet za dobivanje posla. Prema tome, Dom zdravlja Zadarske županije mogao je ili poništiti natječaj, pa raspisati novi u kojem će biti jasno naznačeno da za one kandidate koji su upisali studij dentalne medicine nakon akademske godine 2010./2011. nisu dužni imati stručni ispit ili odbiti kandidatkinju zbog nepotpune odnosno manjkave dokumentacije. Nažalost, dr. Artuković ipak je primljena iako nije udovoljavala uvjetima iz natječaja, kazala nam je jedna stomatologinja.

Ravnateljica Renata Bek nije nam rekla istinu

Da je to uobičajeni modus operandi Doma zdravlja Zadarske županije, uvjerili smo se uvidom u opsežnu dokumentaciju koja je sada u posjedu portala Megamedia. Tako su 2012. godine ravnateljica Renata Bek i članovi  Povjerenstva dr. Robert Županović, dr. Nadislav Pedić, dr. Mislav Radoš i dr. Anita Kranjčević Bubica prilikom izbora specijalizanta iz ortodoncije među sedam kandidata doslovce izabrala uvjerljivo najgoreg kandidata P.S. (podaci poznati redakciji, op.a.). Naime, kandidatkinja P.S. je studirala čak 6 godina i osam mjeseci dok su svi ostali kandidati studirali u prosjeku pet godina, imala je najlošiji prosjek ocjena na fakultetu, 3,65 dok su svi ostali kandidati imali prosjek od 4,04 do 4,77 itd., no o tom slučaju ćemo u jednom od nastavaka detaljnije pisati.
Na koji način je zaposlena dr. Katarina Artuković, pitali smo i ravnateljicu Doma zdravlja Zadarske županije dr. Renatu Bek koja nam je rekla da se na predmetni natječaj prijavilo čak 12 kandidata i tvrdi da su svi ispunjavali uvjete iz natječaja uključujući i dr. Katarinu Artuković. Nažalost, dr. Renata Bek nije govorila istinu, demantira ju službena dokumentacija u posjedu portala Megamedia. Svojim odgovorom koji se ne podudara sa službenom dokumentacijom, Renata Bek budi sumnju da je u slučaju dr. Katarine Artuković bilo možda nepotizma, stranačkog uhljebljavanja, a možda ima istine u kuloarskim pričama kako je i u ovom slučaju sve dirigirano iz HDZ-a.

 

9 KOMENTARI

 1. Teški kriminal u Domu zdravlja oko javne nabave a bivši i sadašnji župan ne poduzimaju ništa iako su upozoravani od djelatnika ustanove .

 2. Onima koji o ovome budu pisali će sive eminencije izbiti zube, a onda mladoj zubarki s kupljenom diplomom da ih popravi… 😀

 3. Prezime čuda čini. Slavni preci. Jebe joj se, glupačica je dobila posao za stalno, a naivni neka se trude oko ocjena kad već nisu artukovići.

 4. To je još dobro a što je tek u Stomatološkoj poliklinici u Splitu (privatna prćija)kao I u Domu zdravlja pročešljajte malo tamo.

 5. Pozdrav
  U ponudi imamo zastitne maske za lice, rok isporuke je 3-4 dana
  Minimalna narudzba je 2000 kom, mozemo isporuciti putem DHL-a.
  Molim vas povratno hitan odgovor ukoliko ste zainteresirani.
  Hvala

 6. Ta kvazi “doktorica” Artukovićka je toliko glupa, nestručna, nemarna i neljubazna da bi se romani dali pisati. Nema pojma o ničemu, kamoli prepoznati simptome neke bolesti i uputiti ljude na daljnje liječenje. Nažalost, to znam iz vlastitog iskustva. Najobičnija glupača.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime