Auto za 16 tisuća i ručni sat za 500 kuna, to su samo neki od predmeta koje je država, po pravomoćnim presudama, oduzela i odlučila ih prodati. Prvi put prodaja će se obaviti putem javnog natječaja, a tako će biti i ubuduće.

Nudit će se i zlatne narukvice, naušnice, lančići, dukati iz 1915. godine. Početna cijena za 24 zlatna predmeta je oko 43 tisuće kuna. Dio je to predmeta koji se mogu kupiti putem javnog natječaja, prvog takvog kojeg raspisuje Državni ured za upravljanje državnom imovinom.  Nadmetat će se moći i za automobil Mercedes iz 2000. godine čija je početna cijena 16 tisuća kuna. Sve su to predmeti oduzeti okrivljenicima u kaznenim postupcima do pravomoćnosti sudske presude. Svi zainteresirani ponudu trebaju dostaviti Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom.

Ponude idu pismeno

“Prodaja se odvija putem javnog natječaja, odnosno javnog prikupljanja ponuda. Ponude se šalju u zatvorenoj kuverti na adresu Dežmanova 10 i ne otvaraju se do završetka natječaja 3. studenog u 16 sati’, objasnio je za Dnevnik.hr Željko Šaponja iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.  Ali to je samo kap u moru svega što čuva Državni ured. Na tajnim lokacijama u Zagrebu čuva se još pet automobila, tri motocikla, dva plovila. U raznim muzejima je i oko tisuću umjetnina – što slika, skulptura, knjiga.  Za svu oduzetu imovinu treba se i brinuti – trošak čuvanja u prošloj godini i polovici ove godine iznosio je oko pola milijuna kuna. (net.hr)