U Specijalnoj bolnici Biokovka nikad nije dosadno. Takav se barem dojam stječe obzirom da nas svako malo netko od tamošnjih zaposlenika kontaktira sa novim informacijama.

Ovaj put je riječ o natječaju koji je nedavno raspisan, a u kojem se traži nova glavna sestra. Aktualna glavna sestra Višnja Matijašević odlazi u starosnu mirovinu, a njezino bi radno mjesto htjeli mnogi. Ništa sporno, reklo bi se, no do nas je došla informacija kako se to radno mjesto navodno čuva za nutricionisticu koja ne udovoljava uvjetima iz natječaja?!
– Biokovci nutriscionistica ne treba, riječ je o još jednom nepotrebnom radnom mjestu. Ista ima podeblji interni dosje o mnogim nepravilnostima koje su uočene u njenom radu, a kao najveći grijeh joj se stavlja na teret misteriozan nestanak novaca iz hotelske mjenjačnice, tvrdi nam jedna od naših sugovornica.
Doznajemo i to kako je glavna sestra Višnja Matijašević već trebala otići u mirovinu no poslodavac joj je suprotno pozitivnim zakosnkim propisima odobrio da radi zaključno sa 31.12.2015.godine.
NATJECAJ BIOKOVKARedakciji portala Megamedia obratilo se i nekoliko potencijalnih kandidata za ovaj posao koji su nam također potvrdili kuloarske priče kako je natječaj namješten te da se to radno mjesto čuva upravo za priojespomenutu nutricionisticu čiji je suprug također zaposlenik Biokovke i aktivno sudjeluje u kreiranju unutarnje politike.
– Natječaj sam vidjela na stranicama Zavoda za zapošljavanje te sam se raspitala o kakvom je radnom mjestu riječ. U Splitsko-dalmatinskoj županiji su me pokušali odgovoriti da uopće apliciram na natječaj jer da nemam šanse te da je već poznato tko će dobiti posao. Ništa novo, pomislila sam, no neću odustati jer udovoljavam svim uvjetima iz natječaja, a osoba za koju se navodno čuva to radno mjesto, apsolutno ne udovoljava. Baš me zanima ishod, kazala nam je jedna od kandidatkinja. O mogućim nepravilnostima u međuvremenu je obaviješteno i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi te Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara koji će pozorno pratiti tijek natječaja i po potrebi reagirati. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Tako je u Biokovci ,zamislite Glavna sestra prima godinama mirovinu od svojih bližnjih koji su preminuli (sestra).Ošteti proračun RH u milijunskim iznosima, bude kazneno prijavljena i predmet nestane u ladicama institucija koje procesuiraju samo one koji nisu na linku partije.Tako je to u Makarskoj Biokovci. Bog dao pa gospođa ide u mirovinu. Gospođica koja se želi prijaviti treba znati da tamo ima jedan strašni Vice, koji nije baš slon damama naročito ako su slobodne! Dati će Bog pa će i Vice u mirovinu.

  2. U ovoj državi je sve kriminalno normalno jadna majko bižmo svi iz nje dok je navrime jer nećemo imat di bižat sve će se ogradit žicama , Biokovka je dokaz da USKOK ,POSKOK i dr. nisu za ništa

  3. A tamo svi idu na terapiju. Bitno je da je Todorić predsjednik upravnog odbora.Zašto je odgođen sastanak upravnog odbora u Biokovci?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime