Nakon gotovo godinu dana koliko je prošlo od bezobrazne pljačke u Srednjoj strukovnoj školi u Makarskoj, počinitelj je poznat

Riječ je o jednoj profesorici koja je zakulisnim igrama i brojnim intrigama pokušala sve prebaciti na svoju kolegicu, ni krivu ni dužnu.

Portal Megamedia analizirao je cijeli slučaj, naši novinari razgovarali su sa djelatnicima škole kao i osobama koje su na ovaj ili onaj način sudjelovale u istrazi. Podsjećamo, u zbornici Srednje strukovne škole je jedna profesorica na stolu neoprezno ostavila novčanik u kojoj se nalazila poveća svota novaca. Taj dan je imala više novaca jer je željela svome djetetu uplatiti dio novaca za nadolazeću školsku ekskurziju. Nije prošlo puno, a netko je novčanik otuđio, izvadio novac, a novčanik bacio na pod.

Okradena profesorica pozvala je policiju i započela je istraga. U istrazi su se pregledavale nadzorne kamere iz škole, ispitano je više osoba, no istraga je neko vrijeme tapkala u mraku. Policija je imala više osumnjičenika, među njima je bila i profesorica koja je pronašla novčanik u kutu jedne prostorije.

Osumnjičene profesorice Srednje strukovne škole zamoljene su da pristanu na poligrafsko vještačenje, no sve su redom odbijale takvu mogućnost. Tada se dogodio neočekivani obrat. Kradljivica, profesorica pritisnuta policijskom istragom, spakirala je dio ukradenog novca u omotnicu te poslala na školsku adresu. Da nema savršenog zločina, pokazalo se i ovaj put. Naime, prilikom vraćanja dijela ukradenog novca, profesorica je polizala omotnicu što će se kasnije pokazati ključnim dokazom u istrazi.

Vlasnica ukradenog novčanika je omotnicu odmah proslijedila policiji, a oni su zatražili DNA analizu kako bi se utvrdio identitet osobe koja je poslala omotnicu. Riječ je o profesorici sa dugim radnim stažem i u koju bi malo tko posumnjao. Neslužbeno doznajemo kako je nakon što je nedavno razotkrivena, uzela bolovanje. Isto tako navodno traži prijevremeni odlazak u mirovinu. Na njezinom radnom mjestu već radi druga osoba kao zamjena. Sada je na potezu PP Makarska koja će proslijediti rezultate istrage sa posebnim izvješćem nadležnom Državnom odvjetništvu.

U cijeloj ovoj priči valja istaknuti još nešto. Zbog profesorice koja je ukrala novac, u jako ružnoj situaciji našle su se njezine kolegice koje je policija sumnjičila. Skoro godinu dana su bile predmetom sumnji i ružnih priča. Sama žrtva krađe je nadljudskom snagom i uz potporu članova najuže obitelji uspjela dokazati krađu i počinitelja. Konačno, sada svi mogu mirno spavati. Osim kradljivice. Nju čeka suđenje.

27 KOMENTARI

 1. Sada “dama” hoće u penziju sa stilom.
  Puno je suza na tebe palo,da bi prošlo lišo.
  Nisam zajedljiva, već sam razočarana da tako netko uglađen, sebi dopušta ovakve ispade, radove.
  Za osudu bi bilo da to rade srednjoškolci, na koje biste se Vi ista ta Iris Buble zgražavala, ali Vi profesorice, da kradete od bilo koga je za osudu, nego jos i od svoje kolegice, i sve to svaljujete na druge.
  Sram i stid neka vas bude. Kakav ste to uzor toj mladosti koju podučavate, ups. koju ste podučavali.
  Znam da ću Vas i dalje sretati po rivi, da ćete pokušati biti nedodirljiva, ali isto tako znam da Vas sve to sada izjeda jer ohole kćeri od maćehe nisu pobjedile pepeljugu.
  A svi mi znamo tko je pepeljuga. Pepeljuga je izdržala i gore stvari i pobjedila je.

  • Zar vjerujete svemu napisanom? DNA analiza kosta 2000 kn. 5×2000=10 000kn (5 osoba je bilo osumnjičeno) da bi se dokazala krađa od 700kn…..misli li itko jos da je to malo cudno? Ili policija zaista nema sto raditi?

   • polako, obraz nema cijenu, ovdje se istraživalo nešto drugo. kune nisu važne. tko nam to radi s djecom? tko se cili život pritvara da je neko a stvarnost je drugačija. zašto bi ijedna profesorica bila na stubu srama. ivana, da li bi ti htjela biti. policija ima raditi svoj posoa a to joj je posao. nije joj lako. priživit će. važno se suočit s istinom i odmah je lakše. ljudima se događa da pokleknu. ona je pokleknula. nećemo je ubiti. živit će normalno ali drugi će lakše disati. a kako ti to dobro znaš te cijene? ako nije ukrala zašto je nema u školi? evo, najteže joj je prošlo. kažu PRovci da je za okrivljenika najteže 24 sata disati duboko.

 2. Koja glupost! Tko može povirovat ovako nešto? A da možda njoj netko ne namješta….jer ovo je ko priča iz filma! Pa kakva to osoba koja je dobila novac natrag nastavlja s istragom? Ja bi pomislio….eto netko je ipak pošten i vratio mi novac…..zar to rade kradljivci? Iako je scenarij cili prenapuvan! Nemojte odmah kamenovat!

  • Marko, mali problem, nije vratila kliko je lopnula. Ja isto nisan za kamen. Nikako. samo neka se zna. uostalom, zašto se ne bi znalo. ovo nije ko priča iz filma, ovo je triler. A likovi su super, imaju pedigre i triler postaje turbo zanimljiv

 3. Najzalosnije od svega sto je osoba Marija,Maja,Jeka jedna te ista,preocito je.. a glavna komentatorica je ogorcena na osobu koja je sigurno niti ne dozivljava

  • AAAA, najžalosnije je šta se piše a ne smi se pisati, šta se govori a ne smi se govorit šta se gleda a ne smi se gledat. Neka ovo bude TOČKA na komentare. Posal je učinjen. Idemo dalje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime