I ove godine u organizaciji Udruge „Sunce“ u suradnji s brojnim partnerima, a pod pokroviteljstvom Grada Makarska, i Makarska će se pridružiti velikom broju europskih gradova u obilježavanju Europskog tjedna održivog razvoja

Akcija pod nazivom „Obnovi i ponovno upotrijebi“ održava se u srijedu 30. svibnja 2018. godine od 9,00 do 12,00 sati na prostoru Astro parka u Makarskoj. Sudjeluju: DAUP Orion, Udruga umirovljenika Makarska, Biciklistički klub Makarska, Srednja strukovna škola, Zadruga Rogač Osnovne škole Stjepana Ivičevića, Dječji vrtić Biokovo zvonce, Makarski komunalac d.o.o PO Juraj Bonaći i Udruga Sunce.

Na kreativnim radionicama na otvorenom “pod šatorima” na Astro-parku u Makarskoj prezentirat će različite ideje kako od odbačenih stvari napraviti uporabne i dekorativne predmete; kako od ostataka hrane napraviti ukusne obroke; kako popraviti bicikle; što je to svjetlosno zagađenje; što se događa s odbačenim predmetima…. Akcija započinje predavanjem o svjetlosnom zagađenju DAUP Orion.

Makarski komunalac održat će pokaznu radionicu o procesu recikliranja. Što se događa s predmetima koje ne možemo ponovno iskoristiti? Kako se od otpada dobiva korisna sirovina? Što se događa s otpadom koji se pomiješan odlaže na odlagalištima i zašto je važno razdvajati otpad?

Biciklistički klub Makarska pomoći će popraviti stare bicikle. Učenici Strukovne škole Makarska: ugostitelji i pomoćni kuhari pokazat će kako iskoristiti ostatke hrane.

U ponedjeljak 4. lipnja 2018. godine, organizaciji JU Makarska razvojna agencija MARA održat će se predavanje prof. dr. sc. Nevena Šerića „Održivi turizam“, u s početkom u 11,30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Makarska.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime