U Subotu 30.11.2019. u 15 sati u prostorijama udruge “Sunce”, Marka Marulića 5, Makarska održat će se predavanje „Zašto PAS, zašto POMAGAČ“

Predavanje je namijenjeno svim stručnim osobama i roditeljima djece s teškoćama u razvoju no i drugima zainteresiranima za uključivanje psa pomagača u terapijske, odgojne, obrazovne i druge aktivnosti. Na predavanju se govoriti kako i na koji način pas utječe na nas, o mogućnostima uključivanja psa pomagača u razne aspekte terapijskih i drugih aktivnosti, zbog čega je pas toliko poseban za ljude, koji su preduvjeti potrebni za kvalitetan rad sa psom i dobrobit samog psa u često stresnim terapijskim situacijama. Odgovoriti će se na dva glavna pitanja, „Što točno pas pomagač radi“ i „Zbog čega je pas pomagač tako poseban?“.

Opis predavanja: Usmeno predavanje podržano ppt prezentacijom i video prikazima rada na gore navedenu temu.

Sadržaj predavanja:

  • Pas kao pomagači
  • Uključivanje pasa u terapijske, odgojne i obrazovne aktivnosti – GDJE-ZAŠTO-KAKO
  • Pas pomagač u edukacijsko rehabilitacijskom procesu
  • Video snimke praktičnih primjera Istog dana, auli točno u podne održat će se i radionica

Istog dana, ali točno u 11 sati održat će se i radionica „Svijet osjetila“ .

Tijelo stalno prima različite informacije iz okoline. Te informacije nam govore što se događa oko nas, no svatko od nas je jedinstveno biće i svatko odlučuje reagirati na te informacije na sebi jedinstveni način. Kroz 5 aktivnosti kojima ćemo probuditi cijelo tijelo, osvještavamo svoje sličnosti i različitosti, zabavljamo se otkrivajući što nam je ugodno, što manje ugodno. Sudionici uče prihvaćati međusobne različitosti jer kao što pas reagira na svoj jedinstven način tako i svatko od nas ima svoj jedinstven doživljaj svijeta, i to je u redu. Pas sudjeluje u svi aktivnostima tako da je s djecom, djeci zadaje zadatke ili djeca njemu zadaju zadatke.

Predavanje drži:

Tea Selaković, prof. rehabilitator

Završila je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet (diplomirani edukacijski rehabilitator). Dodatno se usavršavala (rad po Brain Gym principima; tehnike rada s obiteljima kroz edukaciju „Obiteljska terapija“ dr. Bastašića; upotreba glazbe, pokreta, glasa i instrumenata u terapijske svrhe; NLP Praktičar, NLP Master; Asistent trenera NLP-a). Usmjerava svoj rad na korisnike s većim teškoćama u razvoju te se educira u FLOORTIME i TEACCH metodama rada. U Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet radila je kao savjetnica obitelji korisnika terapijskih pasa. Završila je dvogodišnje školovanje za specifični rad s terapijskim psima i djecom s teškoćama u razvoju, nakon čega počinje rad s vlastitim psom pomagačem.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime