Dragovoljci Domovinskog rata mogu se dičiti time što ih krasi vrlina, čast i odanost. Život Dragovoljaca Domovinskoga rata – ratnika ZNG-a, Hrvatske vojske, nije ovisila samo o njihovoj  spremnosti da život daju za Domovinu, već ponajviše – od njihova osjećaja za čast  i odanost hrvatskom narodu

Odnos prema pripadnicima Zbora narodne garde, utemeljiteljima Hrvatske vojske, veteranima Domovinskoga rata, vremenom se mijenja na bolje. Na to su ukazali zastrašujući podatci koji ukazuju da se od 1991. godine ubila cijela brigada branitelja. Činjenica je da je postojao period progona hrvatskih časnika, dočasnika i vojnika od hrvatskih institucija koje i danas predvode “Boljševičke skupine”. Ukazivanje na neodgovornost hrvatskih pravosudnih institucija koje zanemaruju pokolje Hrvata na Ovčari, Škabrnji …samo je jedan dio koji dokazuje i ukazuje na nezrelost hrvatske politike protekla tri desetljeća. Je li slučajno da su pripadnici ZNG-a (postrojba Vojačkoga Kampa Radmanove Mlinice-Omiš) prilikom zauzimanja sjedišta KOS-a u Splitu, 1991. godine, preuzimanjem dokumentacije, popisa JNA KOS – ovaca, nakon 28 godina došli do saznanja da su osobe s popisa, bivši visoki oficiri JNA-KOS-a, danas 2019. godine  “Elita Hrvatske države”.

Dragovoljci Domovinskog rata koji su kao pripadnici ZNG-a, preuzeli  vojarne JNA, (popise JNA – KOS-ovaca) , ustrojili Hrvatsku vojsku, izvojevali pobjedu u Domovinskom ratu, danas 2019. godine predstavnici su  “marginalnih skupina”. Pripadnici Saveza komunista Jugoslavije – Hrvatske (koji su bili protiv stvaranja Hrvatske države), koji su zahvaljujući međunarodnim egzekutorima (Soroš…) došli na vlast 2000. godine, poznati kao “Šestorka”, proveli su radikalni obračun s časnicima Hrvatske Vojske, ističući da su pripadnici zločinačkog poduhvata. Posebno su se  isticali predsjednici  Stjepan Mesić i Ivo Josipović, i premijeri Ivica Račan i Ivo Sanader, državni odvjetnik Mladen Bajić. Nakon  vojno redarstvene akcije Oluja, kojom je oslobođen okupirani prostor Republike Hrvatske od Jugoslavenske armije i paravojnih postrojbi Republike Srpske Krajine, krenuo je progon hrvatskih branitelja. Oluja boljševika iz DORH-a, koje je predvodio Mladen Bajić sa suradnicima. Danas 2019. godine iz medija možemo saznati; „DORH ništa nije učinio na procesuiranju srpskih ratnih zločinaca i to jugoslavensko, boljševičko leglo moramo konačno razbucati. Napravit ćemo pritisak da glavni državni odvjetnik odstupi“, rekao je Josip Periša, predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e, komentirajući odbacivanje 13 kaznenih prijava protiv predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

Analizirajući motive samoubojstava pripadnika Hrvatske vojske, jedan od njih svakako je i dugogodišnja nepravda koju siju korumpirani političari hrvatske države. Poražavajući pokazatelji nerješavanja nacionalne, socijalne i gospodarske krize, dokazuju i motiv masovnog iseljavanja mladih iz Republike Hrvatske. Podatak koji zabrinjava je da masovno iseljavaju djeca branitelja, upravo onih koji su iznijeli najveći teret Domovinskoga rata. Nikada uspostavljena “Pravda” u Republici Hrvatskoj, kao idealnog stanja društvenih međudjelovanja u kojem vlada poštena i nepristrana ravnoteža interesa i raspodjela dobara kao i mogućnost između osoba ili skupina, ukazuje na genezu problema u nekažnjavanju ratnih zločina od strane djelatnika JNA-KOS-a, prikrivenih egzekutora DORH-a, koji su  postali “Elita” hrvatske državnosti, zahvaljujući politici koju su vodili Mesić, Josipović, Račan, Sanader, Karamarko, Bajić i drugi nemoralnih suradnika (sjetimo se primjera suradnje  Carle Del Ponte, Mladena Bajića, Ranka Ostojića…) velikog broja nečasnih bivših oficira JNA koji su prešli u HV, a nakon toga lažno svjedočili u Haagu, protiv časnih hrvatskih generala  Ante Gotovine, Slobodana Praljka…

Žalosti činjenica da danas 2019. godine na ekranima Hrvatske televizije možemo vidjeti kako bivši oficiri JNA, djelatnici ili suradnici Kontra obavještajne službe JNA  dodjeljuju priznanja  suradnicima KOS-a, za zasluge u Domovinskom ratu.  Dragovoljce Domovinskoga rata danas  zbunjuje i zabrinjava  izloženost udruge “Generalski Zbor“, kada ugosti Jugoslavena-ćiriličara , djelatnika Vazduhoplovne industrije  JNA-KOS-a, Soko Mostar, Dragana Čovića kao predsjednika HDZ BiH. Dragovoljce Domovinskoga rata danas zabrinjava dugogodišnja neizvjesnost u rješavanju statusa postrojbi Zbora Narodne Garde u kojima su stekli prva znanja i zvanja, temeljem kojih su ustrojene Hrvatske brigade.

Žalosti činjenica da  birokratske, boljševičke procedure, posredno preko ureda obrane kao institucija Hrvatske države pravno ne priznaju, statuse dragovoljaca Domovinskoga rata, suvislo obrazlažući da status dragovoljca ne mogu dobiti  zato što nisu bile u mobilizacijskom sastavu MORH-a,Teritorijalne obrane… zanemarujući da je Teritorijalna obrana 1991. godine  bila u sustavu JNA?! Vojački kampovi u Dalmaciji , specijalne postrojbe  dragovoljaca, kasnije pripadnika Zbora Narodne Garde: 1. Radmanove Mlinice -Omiš,  2. Mala Luka – Omiš,  3. Krvavica – Makarska  4.) Dragljane -Vrgorac- Kralj Tomislav,  5.) Čiovo -HOS Trogir…  očekuju pravična rješenja kojim se priznaje postojanje elitnih Dragovoljačkih postrojbi iz 1991. godine, prvenstveno od Vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar Kitarović  i ministra  Damira Krstičevića i Tome Medveda,  dakle očekuju  “Pravdu od države koju su utemeljili”. 

Ovaj feljton podsjeća Vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga Hrvatske vojske Kolindu Grabar Kitarović  i resorne ministre da Republika Hrvatska s dosadašnjim politikama, političarima, boljševičkim skupinama koje zauzimaju određene pozicije u određenim institucijama Republike Hrvatske na štetu hrvatske države i njenih građana ,posebno zabrinjava  što boljševici kao bivši simpatizeri Jugoslavije i njihove armije JNA-KOS-a zanemaruju da su dragovoljci Domovinskoga rata “Temelj Hrvatske države”, koji bi ih mogli prokazati (objaviti popise i njihova djela protiv Republike Hrvatske )  procesuirati i suditi, za ne/činjenja .(NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Pisac govori ko Biblija… ali nažalost našu, ništa se ne događa. Pasi laju, karavane prolaze, mi izgubismo Državu, a Bajić i dalje pije kavu na Zenti i svi ostali njegovi lipo žive i nedodirljivi su. Šta to može prominit? Ne smi se reć a kamoli napisat!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime