Direktor Košarkaškog kluba Zadar, Boris Skroče opet je uhvaćen u laži! Naime, iako je ovih dana u KK Zadar bilo burno, malo mira je ipak kupila subotnja pobjeda protiv Krke, problemima se ne nazire kraj.

Zadnji u nizu stigao je iz krovne košarkaške organizacije FIBA-e, i to pod poprilično nejasnim okolnostima. Naime, direktor Kluba Boris Skroće je u razgovoru za portal ZDNews.hr i ostale medije tvrdio kako nema nikakvih problema i da je sve riješeno sa Ženevom. Je li tomu tako odlučili smo provjeriti na službenim stranicama FIBA-e gdje jasno stoji da je klub igraču Romeu Travisu dužan dvije neto plaće u iznosu od 32 000, plus premija od 3 500 dolara na kraju sezone. Nadalje, u očito sažetom slučaju na web stranicama nejasna je uloga gospodina Duška Miškovića u cijelom slučaju jer nigdje nije naveden kao igračev zastupnik a klub ga u svojim odgovorima FIBA-i uporno spominje kao službenog, na čiji račun su uplaćeni novci koji su namijenjeni igraču i njegovim agentima.

FIBA potvrdila da je Boris Skroće lagao javnost – klub ne smije registrirati nove igrače

Nakon odgovora iz Kluba da su novci uplaćeni, odvjetnik kao i Travisovi agenti demantiraju klupsko priopćenje tvrdnjom da nikakvi novci nisu uplaćeni na igračev račun. Nakon svega iz Kluba dolazi odgovor kako se radi o nesporazumu između igračevih agenata i gosp. Miškovića te će tijekom tjedna sav novac biti isplaćen nazad na klupski račun, a potom će Klub te iste novce u roku 5 do 7 dana uplatiti igraču. Kako se klub oglušio na vlastito obećanje, FIBI nije preostalo ništa drugo nego poduzeti sankcije – zabraniti dovođenje igrača Košarkaškom klubu Zadar dok se svi zaostaci (uključujući troškove odvjetnika i arbitraže) ne podmire.

Sumnjive transakcije s računa KK Zadar

Zanimljiv je i tijek novca koji je očito nelegalno isplaćivan s računa KK Zadar, prvo agentu koji to zapravo nije, da bi u konačnici taj novac ostao na računu agenta Miškovića. Ima li i u ovom slučaju sumnjivih i nelegalnih transakcija, reći će nadležne institucije. Bilo kako bilo, novac nije, a trebao je završiti na računu Romea Travisa. O svemu ovome javnosti je lagao direktor KK Zadar, Boris Skroće, kojega je krovna košarkaška organizacija, ne prvi put, demantirala svojim priopćenjem i službenom FIBA-inom arbitražnom presudom koju možete vidjeti klikom na sljedeći link: fiba

Hoće li se Skroće ispričati javnosti i podnijeti ostavku?

Uzmemo li u obzir kako je direktor kluba Boris Skroče obmanjivao javnost lažima, njegova prvo isprika, a na kraju i ostavka najmanje je što navijači mogu očekivati. Barem bi tako bilo u normalnom i uređenom klubu kada i ako se, a što je ovdje činjenica, direktor uhvati u laži. (zdnews.hr)