Prije nekoliko dana završeno je ovogodišnje međunarodno natjecanje Decanter World Wine Awards 2020 na kojem je svoja vina predstavila i Vinarija Deak iz Opuzena

Na ovom prestižnom međunarodnom natjecanju predstavljeno je 16.500 različitih etiketa iz 55 zemalja svijeta koje je ocjenjivalo čak 116 vodećih svjetskih vinskih stručnjaka, uključujući i  37 koji imaju status Masters of Wine te devet sa statusom Master Sommelier.

Vinarija Deak može se pohvaliti sa srebrnom medaljom koju je osvojio njihov Pošip, berba 2018. te  brončanom medaljom za Plavac mali, berba 2017.

Evo što je za portal Megamedia rekao Dino Deak: Naša Vinarija nalazi se u Opuzenu, a naša vina radimo od grožđa s područja vinogorja Komarna. Prvi put smo se pojavili na nekom međunarodnom natjecanju lani na Decanteru s našim Pošipom 2017. i odmah osvojili brončanu medalju. Ove godine smo se ponovno prijavili i osvojili dvije medalje, brončanu za Plavac mali 2017. i srebrnu za Pošip 2018.

Dvije medalje koje je dobila obitelj Deak sa svojim izuzetnim vinima predstavljaju izniman uspjeh za cijelo vinogorje Komarna i Dubrovačko-neretvansku županiju. – Izuzetno smo ponosni na ovaj uspjeh, ponajviše kao obitelj jer je ovo potvrda mukotrpnog rada. Mi smo mladi vinari, prvu berbu imali smo 2015.godine,a u dvije godine osvojili smo tri medalje što nas čini sretnima i zadovoljnima, kazao nam je Dino Deak.

Obitelj Deak bavi se i turizmom, njihova luksuzna Vila Stolovi omiljena je među onima koji preferiraju robinzonski turizam. Među njima je i donedavni premijer Velike Britanije Boris Johnson. Nedavno je obitelj Deak otvorila i Wine Bar na Jadranskoj magistrali u mjestu Raba u pravcu Dubrovnika. Uz to proizvode i vrhunsko maslinovo ulje koje i sve to, kako sami ističu, ne bi bilo moguće da u posao nije uključena čitava obitelj…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime