Na najprestižnijem vinskom natjecanju MUNDUS VINI u Njemačkoj i jednom od najprestižnijih u svijetu samo jedno vino iz Dalmacije okrunjeno je zlatnom medaljom i ponosno brani njene boje. To je već dobro poznati Pošip Ćaća moj vinarije Deak iz Opuzena  

U Vinariji Deak su izuzetno ponosni na ovaj uspjeh. Prvo međunarodno natjecanje u 2022. i odmah zlato. Za vrijednu obitelj Deak i njihovu vinariju nije mogla bolje početi vinska godina. Nakon dosadašnjih priznanja na Decanterima i IWC-u u Londonu stiglo je i zlato s najprestižnijeg vinskog natjecanja u Njemačkoj koje se tradicionalno održava u Neustadtu. 

  • – Međunarodna priznanja iz godine u godinu  potvrđuju kvalitetu naših vina, naročito pošipa. Znali smo da ovaj pošip “Ćaća moj” berba 2021. ima veliki potencijal.  Moram priznati da smo se nadali nagradi, ali  ipak zlato nas je malo iznenadilo. A, da će biti jedino zlato u cijeloj Dalmaciji nismo mogli ni sanjati, kazala je za portal Megamedia Marijana Deak. Ovo je još jedna potvrda da “Ćaća moj” spada u sami vrh najboljih pošipa u Hrvatskoj.

Vinarija DEAK je iz mladog vinogorja Komarna te iz godine u godinu niže velike uspjehe sa svojim vinima. Radi se o šesteročlanoj obitelji koja zajedničkim snagama predano radi, ali i biva nagrađena za svoj trud. Obitelj Deak se primarno bavi turizmom, iznajmljivanjem apartmana, osim toga poljoprivrednom proizvodnjom i vinogradarstvom i vinarstvom. 

– U svojoj ponudi imamo Plavac mali koji je kralj crnih vina kako na Pelješkom tako i našem području. Zatim lepršajuće, osvježavajuće ljetno vino Rose- pravljeno od plavca malog. Te pošip “Ćaća moj” koji je postao perjanica vinarije Deak. Konstantno potvrđuje svoju kvalitetu i slobodno možemo reći da pripada samom vrhu najboljih pošipa Hrvatske. Također  proizvodimo i desertno vino Prošek koje radimo na tradicionalan način kako se to radilo od davnina; preko tzv. “turnja”, kazao nam je Damir Deak.

Glavno tržište za Vina Deak su restorani od Dubrovnika do Zadra  i kažu kako 70% svoje proizvodnje plasiraju direktno na područje cijele Dalmacije, pretežno tijekom ljetne sezone jer su 90% asortimana osvježavajuća ljetna vina pošip i rose. – Svake godine kontinuirano rastemo te se povećava broj restorana, wine-barova i kušaonica s kojima surađujemo, govore nam članovi obitelji Deak.

– Otvorili smo 2020. Wine bar na Jadranskoj magistrali, 2 km prije Pelješkog mosta, koji  je postao neizostavno stajalište mnogim prolaznicima. Jedinstven ugođaj, upotpunjen izvrsnom ponudom ostavlja domaće i strane posjetitelje bez daha. Osim vina tu prodajemo i naše ekstra djevičansko ekološko maslinovo ulje od čak pet sorti maslina. S Wine barom smo krenuli skeptično najviše iz razloga što smo ga otvorili baš u vrijeme pojave korone što je naravno i utjecalo na prvu sezonu. Protekla turistička  sezona je bila izvrsna na cijelom Jadranu tako i kod nas, a za nadolazeću je ponovo sve neizvjesno , ali uvijek smo optimistični pa tako i sada nadamo se najboljem, kazala nam je Marijana Deak.

Na kraju nam je kazala kako se “zlatni” pošip “Ćaća moj” može kušati već početkom travnja u Wine baru Deak na Rabi neposredno prije Pelješkog mosta. Budući da nam se bliži  turistička sezona “Ćaća moj”  će, doznajemo, ubrzo stići na područje cijele Makarske rivijere koje je jedno od glavnih tržišta i gdje  vinarija Deak ima izvrsnu suradnju s restoranima i wine-barovima.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime