Na poziv predstavnika vlasnika, danas je organiziran obilazak trgovačkog centra Supernova Zadar, 15 dana nakon katastrofalne poplave.

Pored brojnih zaštitara, kretanje novinara dodatno je nadgledao ovaj gospodin koji se nije predstavio, ali novinarima nije dao da snimaju gdje žele. Zašto je Supernova Zadar obavijena velom tajne?

Zanimljivo, čitav prostor Supernove, baš kao i parkiralište osigurani su kao kakva vojna baza, a brojni uniformirani zaštitari stalno su novinare upozoravali da se ne udaljavaju od grupe. S nestrpljenjem su se očekivale izjave o stvarnom stanju zadarske Supernove,a pred novinare su stali Iva Surić, voditeljica centra, Ana Subašić iz PR agencije Graml i glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan. Prema izjavi Ive Surić, Supernova je zatvorena zato jer je stradala trafostanica te centar zbog toga nema struje. Sve ostale radove u Supernovi i nastala oštećenja nazvala je kozmetičkima te još jednom najavila otvaranje centra u studenom. Uslijedila su dva novinarska pitanja nakon kojih je Iva Surić pio tko zna koji put rekla da se može krenuti prema etaži -1, odnosno garaži dajući jasno do znanja da novinarska pitanja nisu poželjna. U pratnji brojnih zaštitara, novinari su ušli u garažu gdje je obilazak nekih 30 metara kvadratnih trajao točno dvije minute i 27 sekundi nakon čega su novinare nervozno ispratili na prvu etažu odnosno prizemlje. To je nekim novinarima zasmetalo te su se pobunili, a jedan od televizijskih snimatelja je čak podrugljivo predložio da su mogli sami snimiti što im odgovara i dati snimku medijima kad već ne daju da novinari slobodno pogledaju nastale štete u garaži.

Nije jasna uloga Elisa Žodana koji je izašao ususret vlasnicima Supernove na privatnoj novinskoj konferenciji govoreći nam kako tog 11.rujna zadarska policija nije zabilježila ni jedan slučaj stradavanja u Supernovi kako se to navodno govori u kuloarima.

Posebno nervozan među predstavnicima Supernove bio je muškarac koji se nije predstavio,a koji nije dao da se itko udaljava od grupe. Garaža Supernove je i 15 dana nakon poplave pod vodom! Zahvaljujući svijetlima televizijskih kamera, novinari su uspjeli zamjetiti lokve vode u čitavoj garaži, kao i žute tragove vlage po nosivim zidovima. Kada su neki htjeli otići malo dalje od mjesta gdje se novinare držalo pod kontrolom, obilazak je naglo prekinut bez objašnjenja! Na prvoj etaži Supernove je također sablasno pusto, mnogih trgovina više nema, ispražnjena je i roba i inventar, na nekim mjestima nedostaju pločice, iz podova vire strujni kabeli, a u unutrašnjosti liftova pliva voda! Unatoč pokušajima novinara da se dozna kolika je procijenjena šteta na objektu, Iva Surić tvrdi da se još ne zna, ali tvrdi i to da je objekat siguran i da su neovisni sudski vještaci građevine koje su angažirali potvrdili kako nije došlo da značajnijih oštećenja, narušavanja statike i sl. Kako danas izgleda Supernova Zadar, možete pogledati OVDJE. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime