Prošlog vikenda u Zagorju ob Savi, Slovenija je održan međunarodni kickboxing turnir “Slovenia Open”. Na turniru je nastupilo preko 550 boraca, iz 64 kluba devet različitih država.

KBK Mawashi, pod vodstvom trenera Pere Gazilja, je opet briljirao i ukupno osvojilo 10 zlatnih, 4 sreberne i 4 brončane medalje! Najuspješniji borac turnira bio je Jure Drlje koji je nastupio u 4 kategorije, imao ukupno 14 borbi (13 pobjeda, 1 gubitak), te osvojio 3 zlatne i 1 srebrnu medalju. Jure, inače aktualni svjetski prvak, nastupio je u uzrastu do 17 godina, u pointfightingu i light contactu preko 69 kg, gdje je bez problema deklasirao sve protivnike, te se tako okitio s dvije zlatne medalje. Jure je, također, nastupio u uzrastu iznad 17 godina, iako mu je tek 16, u pointfightingu i light contactu. U light contactu bez problema osvaja zlatnu medalju, gdje je u finalu pobijedio svog klupskog kolegu Mladena Sikiricu. U pointfightingu je stigao do finala, ali već vidno umoran, nažalost gubi od vrhunskog Austrijanca u bod razlike.
Kristina Ravlić, aktualna Europska prvakinja,je nastupila do 17 godina u pointfightingu i light contactu, do 55 kg. U obe kategorije, s velikom dominacijom, pobjeđuje sve svoje protivnice (ukupno 7 pobjeda), te osvaja 2 zlatne medalje.
Anđela Stanić, aktualna Svjetska prvakinja, nastupila je u uzrastu iznad 17 godina u pointfightingu i light contactu do 65 kg. Anđela je i ovaj put vrhunskim borbama dokazala da joj nema premca te osvojila 2 zlatne medalje.
Aktualna višestruka svjetska i europska juniorska prvakinja, Ela Filipović, nastupila je u uzrastu iznad 17 godina, u pointfightingu i light contactu. U light contactu, u polufinalu je deklasirala svjetsku prvakinju iz Slovenije, od koje je izgubila u finalu na prošlom Svjetskom prvenstvu, a u finalu gubi 2:1 odlukom sudaca, od aktualne svjetske seniorske prvakinje Ane Znaor. U pointfightingu u polufinalu, u vrlo neizvjesnoj borbi, gubi u bod razlike (rezultat 9:8) od Ane Znaor, te tako osvaja srebrnu i brončanu medalju.
Ivan Buljubašić je nastupio u uzrastu do 17 godina u pointfightingu do 63 kg i s 3 pobjede osvojio zlatnu medalju.
Antonija Lončarić je nastupila u uzrastu do 17 godina, do 28 kg, te osvojila zlatnu medalju.
Lana Grbavac je nastupila u uzrastu djece (do 9 godina), do 135cm i osvojila zlatnu medalju.
Ivana Pavlinović je nastupila u uzrastu do 17 godina, do 42 kg, gdje je osvojila srebrnu medalju.
Mladen Sikirica je nastupio u uzrastu preko 17 godina u light contactu do 84 kg. S izvrsne dvije pobjede dolazi do finala, gdje gubi od svog klupskog kolege Jure Drlje, te tako osvaja srebrnu medalju.
Nastupili su još Sara Jelić, Filip Grbavac i Antonio Lončarić, ali ovoga puta nisu uspjeli doći do medalje.