Lučka kapetanija Zadar zaprimila je u četvrtak navečer, 22. srpnja 2021. godine, dvije dojave od Nacionalne središnjice za koordinaciju traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o potrebi hitnog medicinskog prijevoza pacijenata s otoka Silbe i otoka Sestrunja

U prvoj dojavi u 19:20 sati tražio se prijevoz pacijenta s ozljedom kralježnice s otoka Silbe do Zadra te je Lučka kapetanija Zadar poslala plovilo „RH 2 ZD“ koje je prevezlo pacijenta do Gradske luke Zadar, gdje ga je preuzelo vozilo hitne medicinske pomoći.

U drugoj dojavi u 22:05 sati zatražen je prijevoz pacijentice s ozljedom kuka koja je, plovilom „RH 2 ZD“ Lučke kapetanije Zadar, prevezena s otoka Sestrunja do Gradske luke Zadar gdje ju je, također, preuzelo vozilo hitne medicinske pomoći.

Lučke kapetanije obave preko 80% akcija hitnog medicinskog prijevoza, a u prvoj polovici 2021. godine izvršen je 81 hitni medicinski prijevoz na moru, bilo da se radilo o prijevozu pacijenata ili hitnih medicinskih timova. Samo u srpnju izvršeno je 27 akcija koje su uključivale hitni medicinski prijevoz.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime