Jučer, 15. travnja 2024.godine policijski službenici su zaprimili informaciju da je na području Grada Trilja uočen muškarac koji se nalazi pod vidnim utjecajem alkohola i ušao je u osobno vozilo s namjerom upravljanja

Policijski službenici su nakon zaprimljene informacije izašli na teren kako bi pronašli vozača i spriječili ga daljnjem kršenju zakona. Uskoro su uočili vozilo, obavili zaustavljanje i alkotestirali vozača. Utvrđeno je da se vozač nalazi pod utjecajem alkohola, a izmjerena mu je koncentracija u visini čak 1,95 g/kg. 

Doveden je u službene prostorije i zadržan je do otriježnjenja. Nakon otriježnjenja nad njim je provedena prekršajna obrada, izdan mu je prekršajni nalog i kaznjen je novčanom kaznom u iznosu od 1.320,00 €. Također, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Vožnja pod utjecajem alkohola, uz brzinu,  najopasniji je prometni prekršaj i spada u tako zvane „faktore rizika“, prekršaje koji su uzrok najtežih prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Neodgovornim ponašanjem ugrožavate svoj život i živote svih sudionika u prometu. Policijski službenici su žurnim poduzimanjem mjera i radnju spriječili moguće teže posljedice za sudionike u prometu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime