Razočarani politikom uhljebljivanja u svom gradu, stanovnici Trilja poslalo su nam pismo kojim upućuju oštre kritike gradonačelniku Ivanu Šipiću.

Ivan Bugarin

Pismo prenosimo u cijelosti: „Gradonačelnik Trilja i saborski zastupnik, diplomirani teolog Ivan Šipić, kao predsjednik gradske organizacije HDZ-a, u više je navrata kupovao potporu članova gradskog odbora, zapošljavanjem istih u gradsko poduzeće bez javnog natječaja, zloupotrebljavajući tako svoj položaj ovlaštene osobe grada Trilja kao jednog od osnivača poduzeća.

Ivana Živaljić u društvu Josipa Bilavera

Radi se o poduzeću Vodovod i čistoća Sinj (kasnije Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o. Sinj), u kojem grad Trilj ima 26% udjela, grad Sinj 47%, općina Otok 12%, općina Hrvace 10% i općina Dicmo 5%. Tako je 2007. godine na mjesto tehničkog direktora navedenog poduzeća zaposlio Ivana Bugarina, svog glavnog unutarstranačkog protukandidata za mjesto predsjednika stranke i mjesto gradonačelnika Trilja. Zanimljivo je da je Bugarin diplomirao u prosincu 2006. i nije imao niti jednog dana radnog staža u struci. Dakle, s faksa je zasjeo na mjesto tehničkog direktora gradskog poduzeća, bez javnog natječaja. Bugarin, koji je rodom iz Graba, a živi u Trilju i inače  je član gradskog odbora HDZ-a, ubrzo nakon toga postaje predsjednikom gradskog vijeća grada Trilja i prestaje konkurirati Šipiću za poziciju gradonačelnika.

Damir Lipotić Piroga

Nedugo zatim, Šipić u isto poduzeće zapošljava još jednog podosta glasnog člana gradskog odbora HDZa. I ovog puta, naravno, bez javnog natječaja. Radi se o Damiru Lipotiću Pirogi, poznatijem po nadimku Kuki, koji je do tada radio kao konobar kod jednog poznatog triljskog ugostitelja, koji uspješno djeluje i u Sinju. Ubrzo su apetiti narasli i članici triljske mladeži HDZa, Ivani Živaljić Dragušica, pa je Šipić, da umiri duhove, morao još jednom bez natječaja zaposliti svog novog unutarstranačkog oponenta, ovog puta inženjericu industrijskog inženjerstva bez ijednog dana radnog iskustva. S obzirom da se bliže novi izbori, postavlja se pitanje hoće li uslijediti novo zapošljavanje nezadovoljnog stranačkog kadra bez javnog natječaja?!“, stoji u pismu nezadovoljnih i zabrinutih građana Trilja.

1 KOMENTAR

  1. Tesko je razumiti čovjeka koji želi sve.Sabor mu nije dostatan pa želi i načelnik biti.Da li je doista riječ o kvaliteti ili teškom uhljebu..sami procijenite .

  2. Vi koji pisete ovakva sranja ste obicne budaletine. Ovi troje navedenih mladi ljudi su posteni i pravi primjer kako se radi za svoj kraj. Psi laju a karavane prolaze. Umrite od zavisti

  3. A joj pocelo je blize se izbori… koga ce se sada zaposliti,sada je na redu bice koje zaposljenje u DVD u.. mada tu svakako triba zaposlit,ali nemože svatko tu raditi triba biti član HDZ-a i dobro se ulizati gradonačelniku kao gospodin prijesednik DVD-a. Da se mogu pare muljati, kao proteklih godina tj.otkad je DVD osnovan.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime