Nezavisni vijećnik u Gradskom vijeću Grada Trilja Ivan Šipić i vijećnici MOST-a poslali su medijima priopćenje vezano uz neuspjeli pokušaj donošenja godišnjeg proračuna. Njihovo priopćenje objavljujemo u nastavku

Poštovani građani i građanke grada Trilja, obraćamo vam se istine radi  i s ciljem informiranja o događajima proteklih dana. Naime, svjedoci ste toga da na 7. sjednici Gradskoga vijeća Grada Trilja održanoj 22. prosinca 2021. g. nije izglasan Proračun Grada Trilja za 2022. godinu.

 S obzirom da gradonačelnik nije povukao predloženi Proračun koji je prošao javno savjetovanje, dapače, gorljivo ga je branio kao razvojni i tvrdio da osigurava prosperitet Grada Trilja, tražili smo od njega da ga vrati na sjednicu Gradskoga vijeća do kraja tekuće godine jer za to ne postoje nikakve zakonske prepreke što nam je potvrđeno i iz Upravnoga odjela općih poslova, lokalne samouprave i društvenih djelatnosti Grada Trilja. Do trenutka upućivanja ove objave nismo dobili nikakav odgovor na upućeni mail, niti nam se gradonačelnik javio na upućene telefonske pozive proteklih 5 dana. 

Dakle, Nezavisna lista i vijećnici Mosta koji čine gradsku većinu u gradu Trilju imaju najbolju namjeru da donesu Proračun grada Trilja, da ne dovedu grad u situaciju privremenoga financiranja, tj. zaustavljanja svih novih projekata i investicija, ali gradonačelniku to očito nije u interesu.

Ako se do kraja tekuće godine ne donese Proračun za narednu godinu, obveza predstavničkoga tijela  je donijeti Odluku o privremenome financiranju Grada za razdoblje do 31. ožujka. 

Kad smo uvidjeli da gradonačelnik ne želi uputiti Proračun u ponovnu raspravu, nekoliko smo puta bezuspješno kontaktirali v.d. pročelnicu Odjela za financije koju nismo zatekli na radnome mjestu te smo nakon toga uputili službeni dopis na protokol Grada Trilja u kojem tražimo od gradskih službi da izrade Odluku o privremenome financiranju Grada Trilja.

 Nismo dobili nikakav odgovor na upućeni zahtjev te se ne možemo oteti dojmu da gradske službe ne rade u općem interesu gradske većine, a time i većine građana, nego su isključive poluge moći gradonačelnika.

 Da su službe grada Trilja profesionalno obavljale svoj posao, mogle su na vrijeme ispraviti tehničke i gramatičke greške u predloženim amandmanima koji su im dostavljeni na vrijeme te je Proračun mogao biti donesen i na prošloj sjednici Grada Trilja.

Klub vijećnika Nezavisne liste Ivana Šipića i vijećnici Mosta

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime