Put gradonačelnika Krešimira Vejića nije bio posut cvijećem, ali bio je posut dobrim namjerama oca i stranačkom iskaznicom. Kratak je put od prosječne hrvatske plaće u “Jamatvi” do menadžerskog ugovora u firmi “NTF”.

Kako doznajemo iz pouzdanih izvora s plaćom oko 4.000 kuna, uz blagoslov oca, koji je radio u firmi “NTF”, Krešimir Vejić je vrlo brzo dogurao do oko 15.000 kuna.
– Kad imaš oca iza leđa bez problema dane provodiš u udobnoj stolici igrajući “Pasijans” i pišući dva dopisa mjesečno, naravno treći odradiš volonterski, navodi izvor blizak gradonačelnikovu starom radnom mjestu. Lagodan život u udobnoj stolici ponekad dosadi, pa tako je i našem Vejiću željnom “rada” na vrata pokucao HDZ, stranka koja je bila na koljenima, ali s željom da pobijedi moćni SDP. Radnik kakav je Vejić, objeručke je prihvatio ponudu da iz udobne stolice “NTF – a” prijeđe u udobniju gradsku, promovirajući se kao pošten političar s jedne strane, a s druge strane tražeći da i žena dobije posao. Uskoro se scenarij i ostvaruje, Vejić postaje gradonačelnik obećavajući brda i doline, a žena radnica zdrastvenog. Zanimljivo je da je upravo Vejićeva žena uz ostalih 45 kandidata, od kojih su mnogi imali bolje kvalifikacije dobila posao. Nažalost ni to obitelji Vejić, tvrde naši izvori, nije bilo dovoljno pa gradonačelnik očajničkim potezom sebi povećava plaću za 3.000 kuna, uz HDZ-ove ruke u zraku. Kako nam prenosi pouzdan izvor u tim trenucima je malo nedostajalo za gromoglasan pljesak. Moramo priznati da gradonačelnik Vejić ima i neke dobre strane, pa u trenucima slave nije zaboravio ni na bliske prijateljice. Kućna prijateljica je postala ravnateljica i tajnica, a prijateljica aktivistica za peglanje imidža preko lažnih profila glasnogovornica. Nakon završetka karijere političara, ne sumnjamo da Vejića čeka karijera u “Caritasu “.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime