Sljedeća sjednica Gradskog vijeća Grada Ploča zakazana za 24.srpnja bit će dosad najveći test za koalicijsku vlast u tom gradu, ali najviše za gradonačelnika Mišu Krstičevića

Upućeni tvrde kako će Mišo Krstičević testirati svoje koalicijske partnere iz Pločanske stranke te Škanja da utvrdi ima li i dalje većinu u Gradskom vijeću odnosno hoće li vijećnici iz koalicije i ubuduće dizati ruke kao i kolege iz SDP-a.
Pločanska stranka, kao što je portal Megamedia prvi i objavio, otkazala je suradnju udruzi Škanj na čelu sa Nikom Orepićem, no tu nije kraj političkim turbulencijama u Pločama. Sama udruga Škanj gotovo da više i ne postoji, na posljednjim izborima za mjesne odbore nisu isticali svoje kandidate, a u upravi gradskog Dječjeg vrtića gdje je članica ove udruge Ivana Miličević predsjednica Upravnog vijeća, pljušte ostavke njezinih kolega iz tog radnog tijela. Ovih dana u tijeku su vrlo jaka lobiranja da se u vrtić zaposli Sanja Krželj, supruga gradskog vijećnika Severina Krželja (Pločanska stranka) te navodno o tome ovisi sudbina daljnje političke suradnje Pločanske stranke, Škanja i SDP-a. Bit će to politički raritet ako se ispostavi da SDP više nema većinu u Gradskom vijeću zbog (ne)zapošljavanja ili uhljebljivanja supruge kolege vijećnika!
Ni u samom gradu Pločama situacija nije ništa bolja. Mišu Krstičevića prozivaju da je vikend gradonačelnik jer ga na poslu gotovo i nema. U međuvremenu je vrlo bitnu političku ulogu u Pločama dobio Ivo Karamatić, odnedavno dopredsjednik županijskog SDP-a o čemu smo već izvještavali koji je postao siva eminencija Miše Krstičevića.  Veliku buru nezadovoljstva izazvale su i smjene direktora gradskih poduzeća poput Živka Šunjića na kolodvoru kojeg su vlastodršci za govornicom hvalili, a onda ga i smijenili kako bi postavili politički podobnijeg.
Dok se drugi gradovi u okruženju poput Vrgorca ili Metkovića mogu pohvaliti konkretnim programima i mjerama kojima je svrha unaprjeđenje kvalitete života svojih sugrađana, u Pločama vrijeme kao da je stalo.
U međuvremenu su građani Ploča na neki način taoci unutarstranačkih borbi vladajuće koalicije čiji ishod nitko ne može predvidjeti no jedan od izglednih scenarija su svakako i prijevremeni lokalni izbori.

1 KOMENTAR

  1. HDZ se izgleda usr..o…grad funkcionira ko ura bez da se krade,pogoduje,blati,mulja…a to je nešto nezamislivo kad se gleda proteklo razdoblje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime