Makarski HDZ-ovci su danas poslijepodne na službenom Facebook profilu objavili priopćenje u kojem negoduju zbog činjenice da aktualne gradske vlasti nisu planirali svečanu sjednicu Grada Makarske 24.listopada, na Dan Grada već u petak, 20.listopada

Zamjeraju SDP-ovom gradonačelniku Zoranu Paunoviću i predsjednici Gradskog vijeća Gordani Muhtić nepoštivanje gradske tradicije. Najaviše iz HDZ-a da neće sudjelovati u svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Makarske. Zanimljivo da su se HDZ-ovci ražestili toliko tim više što su mnogi aktualni članovi te stranke u Makarskoj dobrim dijelom sinovi komunista kojima sada smetaju odluke SDP-a, nasljednice nekadašnjeg Komiteta. No, dobro, ulazimo u vrlo zahtjevan izborni ciklus, pa je za očekivati da će se dvije pojedinačno najjače stranke HDZ i SDP u narednom razdoblju prepucavati u cilju prikupljanja jeftinih političkih bodova. HDZ Makarska i SDP Makarska podsjećaju na onu staru Gibonnijevu pjesmu: “Jedna duša, a nas dvoje”. Neki misle da Paunović i njegovi SDP-ovci namjerno zakazuju sjednice Gradskog vijeća petkom jer je tada najčešće Jure Brkan u Saboru. Ako je to tako, onda su makarski SDP-ovci poprilično nepromišljeni. Za SDP je dobitak da ima na sjednicu Gradskog vijeća dođe Jure Brkan. Čim progovori, HDZ počne gubiti birače…

Evo što su makarski HDZ-ovci objavili: Dan grada Makarske obilježava se 24. listopada u spomen na davnu 1865. godinu, kada je na taj datum, Obćinsko viće Makarske proglasilo hrvatski jezik službenim jezikom. U mandatu gradonačelnika Ivana Ivande 1993. godine, taj povijesni datum je proglašen za službeni Dan grada. Od tog dana do danas, Dan grada se slavio na različite načine ovisno o okolnostima. Imali smo tako proslave koje bi kroz razne kulturne, zabavne i sportske manifestacije potrajale i čitav listopad. Nažalost, imali smo i skromne proslave gdje zbog ratnih okolnosti ili pandemije nije bilo mogućnosti za slavlje. U svakom slučaju, centralna svečanost je uvijek bila svečana sjednica Gradskog vijeća koja se uvijek slavila na dan 24. listopada. Svečanu sjednicu Gradskog vijeća uveličaju razni gosti iz županije, države i inozemstva. Uobičajeni su dolasci visokih uzvanika iz Vlade, Sabora i Predsjednika RH. Svečana sjednica Gradskog vijeća također je prilika za uručenje počasti i nagrada zaslužnim pojedincima i skupinama. Nije nam poznato da je od 1993. godine do danas bilo ikakvih problema oko Svečane sjednice Gradskog vijeća.
Što je nekad bilo, sad se spominjalo!

Ove godine, predsjednica Gradskog vijeća Gordana Muhtić i gradonačelnik Zoran Paunović su odlučili, bez ikakvog objašnjenja, održati svečanu sjednicu u petak 20. listopada. Od njih dvoje smo već vidjeli da ne poštuju gradske institucije, a sad možemo vidjeti da ne poštuju ni gradske tradicije. Ne bi se začudili od njih dvoje, uvođenju i “novih/starijih” običaja o kojima odlučuje samo komitet bez ostalih građana.
Zbog svega navedenog, Klub vijećnika HDZ-a neće sudjelovati u ovoj lakrdiji koja negira našu tradiciju i nećemo nazočiti na sjednici u petak 20. listopada. Nadamo se da će u budućnosti prevladati razum i demokratski običaji te da se ovakve promjene bitne za naš Grad, neće donositi unutar četiri zida komiteta.

Srdačan pozdrav,

Klub vijećnika HDZa u Gradskom vijeću grada Makarske

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime