Politički postavljena direktorica Turističke zajednice grada Makarske, Hoverka Novak Srzić ne poštuje zakone RH

Kada su nositelji vlasti u gradu Makarskoj u pitanju, kršenje zakona nije nikakva nepoznanica, pa tako ni za Hloverku Novak-Srzić. Ona je kao direktorica TZ grada Makarske dužna osigurati transparentnost rada. O trošenju novaca građana, odnosno novcu koji prođe kroz račun TZ grada Makarske postoje mnoge sumnje.

Stoga smo Turističkoj zajednici grada Makarske i to Hloverki Novak-Srzić kao i njezinim najbližim suradnicima poslali nekoliko pitanja, a sve sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama.

Još 3.ožujka poslali smo upit sljedećeg sadržaja: „Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, molimo da nam elektronskim putem dostavite SVE i POTPUNE podatke vezane uz poslovanje Turističke zajednice grada Makarske i tvrtke Concero d.o.o. (Narudžbenice, ugovori, analitičke kartice itd.) za razdoblje od 1.lipnja 2017. godine do 1.ožujka 2020. godine.“.

Isti dan smo poslali još jedan upit: “ Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, molimo da nam elektronskim putem dostavite SVE i POTPUNE podatke vezane uz poslovanje Turističke zajednice grada Makarske i tvrtke Key d.o.o. iz Makarske (Narudžbenice, ugovori, analitičke kartice itd.) za razdoblje od 1.lipnja 2017. godine do 1.ožujka 2020. godine.“.

Nekoliko dana kasnije, točnije 10.ožujka poslali smo i ovo: „Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, molimo da nam elektronskim putem dostavite SVE i POTPUNE informacije, a u svezi troškova na on line komunikacije u 2019.godini. Molim da mi dostavite specifikacije troškova iz kojih se vidi za što je sve plaćen iznos od 531.787,00 kuna i to po stavkama: online komunikacija, Internet oglašavanje, Internet stranice i upravljanje Internet stranicama i digitalni marketing.“.

Istog dana poslali smo još jedan upit: „Sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, molimo da nam elektronskim putem dostavite SVE i POTPUNE informacije  vezano uz poslovanje Turističke zajednice grada Makarske i firme All In (analitičke kartice, ugovori, narudžbenice i ostalo.)“.

Do danas ni na jedan od ovih upita, unatoč strogim zakonskim rokovima, Hloverka Novak-Srzić, njezin službenik za informiranje Matko Buljan niti itko drugi nije odgovorio. Time su prekršili Zakon o pravu na pristup informacijama, skrivajući od javnosti bitne podatke.

Obzirom na materijalne dokaze i informacije kojima raspolažemo, ne čudi da Hloverka Novak-Srzić skriva podatke. Kako nam nije odgovoreno, u narednim nastavcima objavit ćemo podatke koje imamo koji su u sferi neslužbenog, a koje nismo uspjeli provjeriti jer Hloverka Novak-Srzić i njezini suradnici ne poštuju zakone.

Inače, Zakon o pravu na pristup informacijama propisuje sljedeće: „Korisnik prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija« (u daljnjem tekstu: korisnik) je svaka domaća ili strana fizička i pravna osoba“. Dakle, od Hloverke Novak-Srzić informaciju može zatražiti i mora dobiti građanin Uzbekistana ili Irske, sasvim svejedno. Nadalje, „Pravo na pristup informacijama obuhvaća pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom“. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime