Na posljednjoj sjednici Skupštine Zadarske županije, vijećnik Marko Pupić-Bakrač (AM) otkrio je kako je Županija dodijelila novčanu potporu u iznosu 20.000,00 kuna kafiću u vlasništvu Novice Erlića, inače oca Šime Erlića, predsjednika Gradskog odbora HDZ-a i državnog tajnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Sporno je, smatra Marko Pupić Bakrač što su sredstva dodijeljena tvrtki kojoj je osoba ovlaštena za zastupanje ujedno i zaposlenica Zadarske županije! Riječ je o Branki Erlić, supruzi Novice Erlića. Afera Ašibo kako ju u kuloarima nazivaju, a ime je dobila po tvrtki Ašibo d.o.o. u vlasništvu Novice Erlića koja je i dobila novčanu potporu, nanijela je veliku štetu HDZ-u. Nije nepoznato da u toj stranci računaju kako će upravo Šime Erlić biti kandidat za gradonačelnika na sljedećim lokalnim izborima, bilo redovnim, bilo prijevremenim.

U međuvremenu je cijeli slučaj dobivanja potpore, doznajemo ekskluzivno, proslijeđen USKOK-u i drugim nadležnim tijelima na postupanje. Hoće li Šime Erlić iz svega izaći kao pobjednik ili će se morati povući iz izborne utrke, znat će se uskoro.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime