Vijećnik u Skupštini Zadarske županije na listi MOST-a, Branko Katić danas je na svom Facebook profilu “opleo” po DORHU, USKOK-u, pravosudnom sustavu, nazivajući ih lopovskom bandom

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

„Činjenice oko angažmana navedenog vještaka poznate su te su u nadležnosti Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu. Stav je državnog odvjetništva da se radi o zakonitom dokazu što će se u postupku i dokazati, no naglašavamo kako je odluka o zakonitosti dokaza isključivo u nadležnosti suda. Tvrdnje obrane koje se iščitavaju i čuju u medijima nisu i ne mogu biti dokaz navodnih nezakonitosti“ stoji u odgovoru DORH-a upućenom jednom tjedniku, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek.

Već duže vrijeme pokušavam objasniti, temeljem saznanja i dokaza, kako funkcionira lopovska banda, tj. političko, državno odvjetnički i medijski kraken. Da je pravosudni sustav, dakle, DORH, USKOK, sudovi, općinska i županijska državna odvjetništva, nakaradan, upozoravaju i u Bruxellesu, čast izuzecima.

Upravo takav zločinački kraken o kojem dulje vrijeme govorim predstavlja svojevrstan karcinom hrvatskog društva koji zahvaljujući korumpiranim medijima i danas metastazira.

Krađe dokumenata, lažne optužbe, prijetnje, lažne istrage, institucionalni reket u stilu „nagodi se s drugom stranom pa ćemo povući optužnicu“, nevjerodostojni svjedoci, nedostavljanje rješenja, nedozvoljavanje uvida u spis, sve je to dio radnji koje su na raspolaganju lopovskoj bandi, kad zauzmeš stav i kad si kriva opcija, pa makar bio i obični samosvjesni građanin.

Umišljene veličine na plaći države, dakle svih nas poreznih obveznika pritom zaboravljaju da su nam dužni služiti, biti ponizan servis svim građanima. Umjesto da slijede zakone koje su, usput rečeno, sami ispisali, svako malo donose nove zakone, izmjene i dopune postojećih prilagođavajući ih tako vlastitom nakaradnom funkcioniranju na štetu svih nas. Tako članovi lopovske bande svaki dan pokazuju da nisu dostojni našeg povjerenja.

Nisu im strana ponižavanja kad npr. ne odgovore na dopis, uredno činjenično potkrijepljen, argumentiran i potpisan. To je za njih, kako kažu, uvreda nakon koje podobni pojedinci napreduju.

Diletantski pakiraju, podvaljuju, pa kad se netko, ne daj Bože usprotivi, odgovore „možemo što hoćemo, jer tu je sud…“. Zamislite taj njihov intelektualni doseg!

Za prijatelje sve, za neprijatelje zakon.

Nema odustajanja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime