Zabrinuti i razočarani rezultatima 1.kruga izbora za gradonačelnika Makarske, HDZ je mobilizirao članstvo i posljednjih dana obilaze kuće i stanove potencijalnih birača

Podsjećamo, u 1.krugu izbora, HDZ-ov kandidat Jure Brkan osvojio je 1.995 glasova (30,13%), čak 282 glasa manje nego 2017.godine dok je SDP-ov Zoran Paunović osvojio respektabilnih 2.971 glasova (44,87%). Razlika je 976 glasova i teško će Jure Brkan dostići tu razliku i pobijediti Zorana Paunovića.

HDZ-ovci posljednjih dana animiraju i svoje glasaće iz susjedne BiH da dođu u što većem broju na izbore 30.svibnja, no i Zoran Paunović može računati na neke nove birače. Oni koji su glasovali u 1.krugu, a odazovu se na glasovanje u drugom krugu, a da nije riječ o HDZ-ovim glasačima, u najvećem će dijelu glasovati upravo za Paunovića.

Naime, glasači Domovinskog pokreta, NL Osejava, MOST-a, kandidacijske liste grupe birača Stjepana Zelića nisu okrenuti prema HDZ-u. Ako se već odluče glasovati, realno je očekivati da će svoj glas prije dati Zoranu Paunoviću nego Juri Brkanu. Hoće li i koliko HDZ-u pomoći birači iz BiH, vidjet ćemo sljedeće nedjelje.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime