Nakon dramatičnog apela članova udruge VIR BEZ PODJELA policiji da krenu provjeravati tko sve ima lažno prebivalište na Viru, akcija je počela, ali, sudeći po svjedočenjima naših brojnih čitatelja, naopako

Policijski službenici PU Zadarske već neko vrijeme „češljaju“ Vir što su mnogi protumačili kao posljedicu brojnih prijava protiv osoba koje ne stanuju na Viru već u nekim drugim mjestima Zadarske županije i šire, ali imaju prijavljeno prebivalište na tom otoku kako bi imali pravo glasa na lokalnim izborima. Nažalost, policija nije napravila ono što su pravi stanovnici očekivali. Umjesto da obiđu adrese na kojima su pr. prijavljeni direktori poduzeća u vlasništvu općine Vir kao i većina zaposlenika u sustavu, „Čisti otok“, „Vodovod Vir“, „Vir održavanje“, „Vir turizam“ i „Vir zaštita“ , oni obilaze stvarne stanovnike Vira od kojih su neki zbog podstanarskog statusa na različitim adresama od one na osobnoj iskaznici. Nadalje, u posljednjih nekoliko mjeseci je značajno narastao broj zaposlenih u općinskom sustavu, ali ne zato da bi ti ljudi radili već da bi glasovali za svoje poslodavce.

– Nas brišu i tako nas automatski onemogućavaju da glasujemo,  a one koji su tu prijavljeni isključivo radi glasovanja, niti ne provjeravaju! Svi mi koji smo na Viru cijelu godinu, dobro znamo tko ovdje stanuje, a tko ne. Velim broj zaposlenika Općine kao i općinskih poduzeća živi u Zadru i drugim mjestima. To znamo svi mi, a zna i policija, kazao nam je jedan od čitatelja.

– Veliko je ogorčenje među nama Viranima. Kad smo vidjeli tko je sve u prošlu nedjelju došao glasovati na naš otok, a da nisu znali ni doći do škole i biračkih odbora, sve je postalo jasno. I ovaj put o sudbini Vira odlučuju oni koji s Virom nemaju nikakve veze!;,

Podsjećamo, članovi udruge VIR BEZ PODJELA su u više navrata upozoravali na lažne prebivalištarce, podnijeli više prijava sa imenima, prezimenima i adresama na Viru za koje je lako ustvrditi da je prekršen Zakon o prebivalištu. Virani najavljuju pobunu, prosvjed ali i kaznene prijave. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime