Dio stanara stambene zgrade na adresi Zadarska 1D u Makarskoj ozbiljno razmišljaju o kupovini obližnjeg zemljišta na kojem bi radili bazen i jedan manji objekt

Riječ je o stanarima, stranim državljanima, uglavnom Poljacima koji smatraju da bi izgradnjom bazena porasla vrijednost njihovih nekretnina. Obzirom da postojećim pozitivnim zakonskim propisima, Zakonom o gradnji i podrednim pravilnicima nije moguće na izdvojenom zemljištu ostvariti pravo gradnje bazena, Poljaci iz Zadarske 1D traže alternativno rješenje.

Naime, Pravilnik o jednostavnim građevinama u nekim slučajevima dopušta izgradnju objekata manjih gabarita kao što su spremišta, drvarnice, pomoćni objekti. Netko je, čini se, sugerirao stanarima da bi se mogao napraviti pomoćni objekt u vidu kućice, a uz kućicu bazen. U tom bi slučaju Ognjen Radić, aktualni savjetnik za urbanizam i prostorno uređenje Grada Makarske možda mogao odobriti željenu gradnju. Inače, Ognjen Radić je kroz svoju dugogodišnju karijeru odobravao različite gradnje koje nisu uvijek nailazile na razumijevanje građana dok su mu drugi bili itetako zahvalni na suradnji. Hoće li i ovaj put Ognjen Radić dopustiti gradnju kućice i bazena uz zgradu u Zadarskoj 1D?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime