Piše: Ivana R.

Povodom završetka planiranih radova nove fasade i lifta stanari zgrade ulaza 2A na Duminoj ledini prigodno su proslavili uz hranu i piće

Iako su uručili svečani poziv gradskim vlastima na koje su mogli računati na samom početku radova na obnovi stambene zgrade koja je nekada pripadala Stambenom gospodarstvu Makarska, a sad je vodi privatna tvrtka Corrigo d. o. o., čelnici grada kao i lokalni medij Makarska kronika na poziv stanara se nisu odazvali. Očito ih ne zanima nijedan pozitivan projekt u ovom gradu koji ne uključuje “lov u mutnom”.

Bilo kako bilo stanari su uz bogat program proslavili ovaj važan potez i poručili ostalima kao i gradu kako se to radi. Zgrada stara 50 godina zasjala je u novom ruhu i to samo 2 godine od izlaska iz Stambenog gospodarstva Makarska s kojim je vodila pravne bitke duže vrijeme još za vrijeme stolovanja bivšeg upravitelja Stambenim gospodarstvom. Stanari ulaza 2A su jasno poručili gradskoj firmi kako se posluje i kako se brine za imovinu koja pripada svima jednako.

Samim time su veliku poruku poslali i gradskim čelnicima kako se može događati i nešto pozitivno u ovom gradu kada se skupe zajedničke snage. Uz malo volje i zajedništva svih stanara zgrade 2A učinjeno je u samo dvije godine toliko projekata koji uključuju rješenje parking mjesta za sve stanare jednako, sanacija fasade kao i modernizacija lifta. Ulaz 2A se nalazi u sredini između dvije preostale zgrade čiji predstavnici nisu pokazali interes za suradnju i sanaciju fasada cijelog kompleksa koji čini Dumina ledina.

Anita Kerum kao stanarka ulaza 2A, a ujedno i prva stanarka zgrade od same izgradnje izjavila je kako dosad nitko nije ovoliki interes pokazao za zgradu i spojio sve stanare kao jednu veliku obitelj kako je to učinio sadašnji predstavnik stanara ulaza 2A. Anita je također izjavila da nije bilo volje i truda predstavnika stanara drugog ulaza koji je sam i iz svog džepa mnogo novaca potrošio i puno vremena izgubio na borbu protiv Stambenog gospodarstva Makarska, ne bi nitko ovako gubio živce za 47 vlasnika stanova koliko ih broji stambena zgrada. Ante Kerum je izjavio kako nije mislio da će doživjeti napokon novu fasadu jer od 1971 otkad je sagrađena zgrada ništa nije mijenjano i ulagano.

Ante je nazdravio novom ruhu zgrade i poručio kako je započet proces koji trebaju mlađe generacije u budućnosti održavati. Stanarka zgrade je poručila da su svi stanari ulaza 2A postali skladna obitelj koja je sve svoje probleme riješila sama bez potpore gradskih vlasti i spomenute gradske firme. Otkad su prešli kod privatnog upravitelja svi računi zgrade su vidljivi i transparentni i stanari nakon dugo godina znaju s kojim novcem raspolažu. Više nema “lova u mutnom”.

To je jasna poruka kako u Hrvatskoj može biti lijepo i uredno kada se radi transparentno. Stanar zgrade ulaza 2A je poručio kako ipak postoji budućnost života u ovom objektu i da se pozitivno iznenadio organizacijom i suradnjom svih stanara. Podsjetimo da su svi stanari jednako sudjelovali kako u organizaciji radova oko same zgrade. Također su se odazivali dobrovoljno oko sanacije podrumskog prostora i uređenja stubišnog prostora stambene zgrade. Možemo zaključiti kako se ipak može sve kad se hoće. Samo treba imati sluha za zajedništvo i suradnju.

13 KOMENTARI

 1. Neće ga još dugo upravljati, stati ćemo pojedincima u kraj koji nas blate kod stanara i kupe jeftine poene na račun toga. Svi će se vratiti nazad!
  Cijena Stambenog ići će 35% doli pa da vidimo konkurenciju može li pratiti promjene!
  A neka stanari postave pitanje koliko je to sve koštalo?? Naravno 30% više zbog provizija a od kvaliteti da ne govorimo!

  • Da ste poslovali transparentno ne bi uzimali provizije od izvodaca radova i ne bi izgubili sve zgrade u Makarskoj. Pozz ekipi iz Stambenog. Za koliko novaca cete privatizirati gradsku firmu?

  • Hahahaha, kad bi vam ljudi vjerovali u ovih 23-24 godine koliko ste u tu zgradu uložili trebala je biti kao bombon. Danas za cca 400 tisuća kuna blista. Za vladavine Stanbenog Makarska na računu bi trebalo biti barem 1. 200,000 00kn.gispodo draga. Koliko ste popljačkali od stanara koje vrbujete. Ne prolaze vam LAŽI drugovi loplvi

 2. Koliko je zgrada preslo id privatnih upravitelja u Stambeno nijedna cjena upravljanja 100 posto veca u Stambenom nego u privatnika to sve govori

 3. Sama rijec upravitelj zgrade govori sve
  Novac stanara nemoze trosit upravitelj nego vlasnici novca tosu stanari
  Dosad nije tako bilo zgrade samo sto se nisu srusile a novca nema tako Stambeno gospodarstvo upravlja zgradama

 4. Hvala bogu dasmo presli u privatnog upravitelj
  Moja zgrada je stara 50 godina nije se nista ulagalo i bila je u rusevnom stanju
  Prelaskom u Korrigi doo stvari se promjenile sto posto zgrada se obnavlja i sad novca ima a sve sto smo uplatili Stambenom propalo

 5. Lipo je ovo vidit ali malo i zavidim ja placam pricuvu redovno a zgrada je u lisem stanju kako da mi predemo u privatnog upravitelja koji je nacin

 6. Dosta pljačke
  Kotarac misli da je bitan.Nije svijestan da je mentoru bitan dok privatizira Stambeno a onda će ga odbacit ka žvaku.A ivan se uživio misli da je bitan.Ne postaje se direktor gradske tvrtke a da radno iskustvo prie toga bilo iskustvo je iznajmljivać ležaljki.

 7. Ivane di su pare.Netko će odgovarat za pronevijeru novca koje su nestale .Zašto se javno ne izađe sa revizijom koja je bila u 10 mj 2017.u stambenom.koga se štiti lupeži.Kotarac misli da je bitan.Mentor će ga iskoristiti za privatizaciju Stambeboga i odbaciti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime