Iako je Zoranu Šikiću Županijski sud u Zadru nepravomoćno dokazao krivnju za kazneno djelo protiv službene dužnosti – zlouporaba položaja i ovlasti, ovaj županijski vijećnik HDZ-a neće u zatvor nego na – slobodu!

Nakon što je županijski državni odvjetnik u Zadru Denis Sokol kao zastupnik optužbe odustao od progona protiv Zorana Šikića, sutkinja Sandra Radanović nije imala izbora već obustaviti postupak, a rok za žalbu je 15 dana i još uvijek traje.

Zanimljivo, za sada nema informacija da se na skandalozno oslobađanje od krivnje žalilo Županijsko državno odvjetništvo u Zadru, a isto tako se, kako neslužbeno doznajemo, nije žalio ni oštećenik, odnosno Nacionalni park Paklenica.

Zoran Šikić je, nedvojbeno i dokazano, „ispeglao“ gotovo 60 tisuća kuna s kreditne kartice u vlasništvu NP Paklenica iako na to nije imao pravo jer u vrijeme trošenja tuđih novaca na putovanjima, restoranima i trgovinama, Šikić nije bio zaposlenik te ustanove. Dapače, prema Zapisniku o primopredaju dužnosti od 5.travnja 2005. Godine kada je od Zorana Šikića, ulogu ravnateljice NP Paklenica preuzela prvooptužena Josipa Marasović, jasno stoji da će se postupak gašenja kreditne kartice koju je kao ravnatelj koristio Zoran Šikić pokrenuti najkasnije do 15.travnja 2005. No, Josipa Marasović to nije učinila, a Zoran Šikić je nemilice „peglao“ tuđu karticu po restoranima, trgovinama i inozemnim putovanjima narednih pet godina!

Pored toga mu je Josipa Marasović po, pazi sad, ZAHTJEVU, ne molbi, odobravala dodatnih 8.000,00 kuna godišnje da bi Zoran Šikić mogao napisati doktorat, pa je ukupna pričinjena šteta za NP Paklenica  veća od 80.000,00 kuna! Naravno, kao i puno puta dosad, „pojeo vuk magare“, nitko nije kriv. Novci s računa NP Paklenica su trošeni za privatne gušte Zorana Šikića.

Na inicijativu Denisa Sokola, odnosno Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, odustalo se od kaznenog progona i Zoran Šikić je, ukoliko se nitko ne žali, slobodan čovjek. Po istom principu će i Josipa Marasović biti oslobođena . Naime, ako je Zoran Šikić oslobođen, a on je trošio tuđe novce, po čemu bi onda Josipa Marasović trebala kazneno odgovarati?

Sad su na potezu Županijsko državno odvjetništvo u Zadru i svakako NP Paklenica. Rok za predaju žalbe na posljednju presudu od 30.siječnja 2019. Bliži se kraju. Županijsko državno odvjetništvo dužno je prema Zakonu o državnom odvjetništvu, Zakonu o obveznim odnosima, Kaznenom zakonu i ostalim pozitivnim propisima štititi državnu imovinu. Stoga se očekuje njihova reakcija u vidu žalbe i nastavku suđenja Zoranu Šikiću jer je nezakonito trošio tuđe novce.

Također se očekuje reakcija NP Paklenica i aktualne ravnateljice Natalije Andačić koja je također dužna brinuti se o imovini državne ustanove te putem svoje pravne službe ili vanjskog odvjetničkog ureda pokrenuti postupak žalbe na presudu koja je pokazala svu nemoć pravosudnog sustava u Zadru.


Upravo je Denis Sokol taj koji je zastupao optužbu i inzistirao na kažnjavanju, a onda se dogodio Kopernikanski obrat. Konačno, kakvu poruku šalje Županijsko državno odvjetništvo u Zadru? Taj isti Denis Sokol odustaje od kaznenog progona? Drage sugrađanke i sugrađani, slobodno peglajte tuđe kartice, nećemo vam ništa. Malo ćemo vas povlačiti po sudu, ali ćete u konačnici biti na slobodi, bogatiji za desetke tisuća kuna. Ako ne znate što vam je činiti, pogledajte kako je to radio Zoran Šikić. Pametnome dosta. A onima kojima nije ovo dosta, evo misao za kraj: “Dok smo zajedno ne može nam nitko ništa, a mi možemo svašta”. Tko ni sada nije razumio, neka pita Zorana Šikića o čemu je riječ ili bilo kojeg HDZ-ovca u Zadru i Zadarskoj županiji.Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime