Fizički sukob između makarskog liječnika Hitne pomoći Josipa Lelasa i pacijenta Ante Dominovića o kojem smo pisali (http://www.mega-media.hr/dr-josip-lelas-i-pacijent-se-u-ambulanti-fizicki-obracunali-intervenirala-policija/) šokirao je javnost.

Podsjećamo, Makaranin Ante Dominović je početkom siječnja zbog nesnosnih bolova potražio liječničku pomoć, no umjesto pregleda i postavljanja dijagnoze te određivanja terapije došlo je do ružnih scena zbog kojih je morala intervenirati i policija.

Ante Dominović
Ante Dominović

O svemu je informirano Ministarstvo zdravstva te Hrvatski zavod za hitnu medicinu odakle su nam poslali izraze žaljenja u slučajevima Ilonke Gnječ, a sada i Ante Dominovića. – Smatramo da su dobra suradnja i komunikacija između pacijenata i zdravstvenog osoblja jedan od temelja kvalitetne zdravstvene skrbi za naše građane, stoji između ostaloga u priopćenju Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu u kojem nas upućuju da se obratimo dr. Leu Luetiću, odgovornoj osobi u Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije. Stupili smo telefonski s dr. Luetićem u kontakt te nas je zamolio da sve upite vezane uz predmetni incident pošaljemo njegovoj zamjenici Jasni Kandžiji što smo i učinili no i nekoliko dana nakon poslanih upita odgovora nema.
O incidentu se očitovala i PU Splitsko-dalmatinska. – Dana 6. siječnja 2016. policijski službenici PP Makarska intervenirali su po zaprimljenoj dojavi o narušavanju javnog reda i mira, u zdravstvenoj ustanovi u Makarskoj. Provedeno je kriminalističko istraživanje nad jednom muškom osobom, koju se sumnjiči da je navedene prigode tjelesno napala djelatnika zdravstvene ustanove, zbog čega je protiv nje podnesen Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, po članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, stoji u njihovom priopćenju

1 KOMENTAR

  1. Izgleda da se nešto mijenja, nadležni izažavju žaljenje zbog neugodnosti koje je doživjela gospođa Ilonka Gnjeć i Ante Dominović, Leo Luetić od sramote prebaciva odgovornost na svoju zamjenicu Kanđija, koja ne odgovara na postavlena pitanja. Jar da Leo Luetić radi po Hipokratovovoj zakletvi, ovo se ne bi događalo. U isto vrijeme se vrši pritisak na Ilonku Gneć i njenu obitelj, da se javno ispriča ljećnicima koji su je napadali i na hodnicima DZ, postoe pacijenti svjedoci. Kad je čovjek u situaciji da si od njih potreban, a Lelasa-Klan je močan, spreman je i govna lizat.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime