Nakon slučaja Ilonke Gnječ, Makaranke koja je doživjela čitav niz neugodnosti od liječnika i medicinskog osoblja makarske Hitne pomoći, redakciji portala Megamedia, javio se još jedan Makaranin sa sličnim iskustvom.

Ante Dominović (33) je nešto iza 21 sat, 5.siječnja osjetio strahovite bolove u trbušnoj šupljini, dva puta je povratio i temperatura mu je skočila na 39 stupnjeva. Nećkajući se treba li liječničku pomoć ili je samo nečim pokvario želudac, ovaj je Makaranin satima ležao na kauču svoje dnevne sobe, no bol nije jenjavala već se, naprotiv, pojačavala. Nešto iza ponoći 6. siječnja na nagovor svoje djevojke sjedaju u automobil i stižu u makarsku Hitnu pomoć.
– Čim smo stigli u čekaonu, došla je medicinska sestra Marijana koju poznajem i unatoč tome što me vidjela da sjedim zgrčen i previjam se od bolova rekla :“Kako vam se da doći u Hitnu u ponoć i po?“. To mi je odmah diglo tlak jer sigurno ne bih dolazio na Hitnu da nisam morao, započinje priču Ante Dominović.
Prema njegovim riječima, nedugo poslije iz ambulante je izašao dr. Josip Lelas koji ga je upitao što mu je, no umjesto njega s liječnikom je te noći razgovarala njegova djevojka jer on nije bio u stanju prozboriti ni riječi od užasnih bolova.
– Kada mu je moja djevojka rekla što mi je, on je s vrata dobacio da ja nisam hitan slučaj?! Uspio sam mu tada reći da sam dva puta povratio, a on će meni imam li ja kući kakve tablete? Krenuo sam s njim u raspravu koju sam okončao pitanjem „Nećeš me pregledati?“, a tada sam krenuo prema njemu kada me je on upitao „Što hoćeš?“. Izgubio sam strpljenje, uhvatio ga rukom za vrat i gurnuo prema vratima, a onda mi je on uzvratio otprilike istom mjerom, ispričao nam je Ante Dominović.
lelasTada je netko pozvao policiju i stigao je policijski službenik u prostorije Hitne pomoći. Čitavo to vrijeme Ante Dominović se, prema vlastitim riječima, previjao od bolova, no nije mu ukazana liječnička pomoć!
– Tek kada je stigla policija, dr. Josip Lelas me pregledao i, zamislite, prepisao mi Voltaren čepiće protiv bolova?! Najstrašnije je to da nije prepoznao da sam ozbiljno bolestan već mi je postavio dijagnozu R 10, odnosno bol u trbuhu i zdjelici, a to mi je mogao dijagnosticirati svatko bez ikakve diplome, a kamoli diplome liječnika, kazao nam je Ante Dominović.
Međutim, njegova kalvarija tada tek počinje jer ga dr. Lelas tada otpravlja iz ambulante s receptom za Voltaren čepiće iako je, pokazat će se kasnije, Ante Dominović imao puknuće slijepog crijeva s vrlo teškim i po život opasnim komplikacijama.
Sutradan je Ante Dominović  napravio nalaze krvi i opet dolazi u Hitnu pomoć gdje ga dočekuje dr. Tanja Vranješ koja po uvidu u nalaze posumnja da je riječ o nečem vrlo ozbiljnom i savjetuje Dominovića da odmah krene za Split na hitni kirurški. U Splitu su Antu Dominovića i operirali, a po povratku u Makarsku dočekao ga je optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu… (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

  1. Do čega su makarani došli, vezano za hitne intervencije, grozno i po život opasno. Preporuka budućim pacijentima- po noči, prije odlaska na hitnu pomoć Makarska, bolje je otići na policijju sa te oni odvedu, jer doktori tamo i tuku. Šta na to kažu Lelasi, koji su progonili gospođu Gnjeć, kojoj su poremetli zdrastveno stanje, uz prijetnje.

  2. Ante svi smo uzate…ma ka ozdravis tribas ga dobro lumbat nogon u prkno prepotentno….ma ispada ka dojdes na hitnu da ti mogu prije unistit zivot nego pripomoci ti naravno.hah.

  3. Sigurno su mu pupili diplomu. Kako na tog zlostavljaća ne mogu utjecati mjerodavni. Nisu lječnici sa Hitne Makarska svete krave, a pacijenti žohari. Koliko se zna oni su deklarirani Krščani.

  4. Triba smijeniti Lea Luetića, slični problemi se događaju i u Splitu. Oni bi samo pacijente pregledavali ako su raspoloženi samo po danu! Isi se slučaj dogodio sa djetetom koje e iz Makarske, prije neki dan upučen u split. Dijete progutalo strano tijelo. Zla u Zdrastvu koliko hočeš.

  5. Mislim da bi bilo primjereno, da se izjasni i Meri Urlić, kako je i Ona doživjela od Hitne pomoći Makarska, neugodnosti, bar je tako pričala, da ima i dokumentaciju koja dokazuje isto. Kao njena svekrva nije kriva za ništa, i da zna da su joj prijetili da se izvini djelatnicima Hitne pomoći.

  6. Odvedem bebu na pregled u pedijatra koji nazalost nije uopce pedijatar nego doktor opce prakse, koji je dosa na zamjenu iz splita i sam mi kaze da bi on da je njegovo dite u pitanju prije odvea pravom pedijatru nego obicnome doktoru !?
    Pa ko je tu lud.. 😂

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime