Nakon gotovo četiri godine mandata koalicijskih partnera HDZ-a i HSLS-a, danas je završena posljednja sjednica Gradskog vijeća do lokalnih izbora

SDP-ova gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Tončijem Bilićem od 2013.-2017. nije bila Bogzna kakva. Ipak, teško je itko mogao očekivati da će nakon njih doći još i gori. HDZ-ova gradska vlast na čelu s Jurom Brkanom napravila je u Makarskoj veću štetu od svojih prethodnika.

Teško je nabrojati sve ono loše što je iritiralo obične građane, no najveća zamjerka Juri Brkanu, Marku Ožiću Bebeku, Jozi Vranješu i ostatku vladajućih je nakaradna betonizacija Makarske o kojoj su se raspisali svi vodeći nacionalni mediji. To, naravno, ne znači da na političku scenu nastupaju neki novi igrači HDZ-a. Nipošto! Jure Brkan će i 16.svibnja biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Makarske. Obećavat će kao i 2017. godine Dom zdravlja, puna će mu usta biti parole “Makarska je bitna” i, nesumnjivo, uhljebničko-umrežnička struktura HDZ-ovih birača će disciplinirano izaći na birališta i Juru Brkana ugurati u 2.krug.

Ipak, teško da će HDZ ponoviti uspjeh iz 2017.godine. Ovaj put mogu biti sretni i zadovoljni sa pet mandata u Gradskom vijeću, pa čak i sa ostarjelim ujakom Andreja Plenkovića, Markom Raosom. Kolaicijski potencijal makarskog HDZ-a ravan je nuli. Hloverka Novak Srzić politički je nebitna kao i njezin kolega vijećnik Ivan Perić. Siniša Srzić i Ivan Šimić vjerojatno zajedno izlaze na izbore, no smiješi im se tek jedan mandat. Možda. A možda ni taj. SDP će osvojiti otprilike sličan postotak glasova kao i HDZ, a ostalih 5 mandata će između sebe podijeliti “neki novi klinci”.

Slika je to i prilika aktualne političke situacije u Makarskoj gdje će oni koji godinama obmanjuju građane, još jednom sa istim glupostima, obmana, lažima nastupiti i proći gotovo nekažnjeno. Hvala Bogu, madat ovoj HDZ-ovoj garnituri vladajućih je završen i na biračima je da u narednom mandatu svojim glasovima postave ljude kojima će Makarska doista biti bitna.

1 KOMENTAR

  1. Bolje i hdz nego glupavi sdp cetnici koji bi nase hosove ploce bacali jebo vas smrdljivi presednik koje mu nije misto u hrvackoj nego daleko van nje

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime